Geleneksel eşyamız kilim Ceren Kilim ile evlere geliyor

Türk kültürünü ve mirasını tasarımlarına taşıyan Ceren Kilim, zengin ürün çeşitliliği ile olukça iddialı!

Kullanım noktasında sağladığı kolaylıkla kadınların en çok tercih ettiği ürün türü olan kilimde, Ceren Kilim her zevke uygun ürettiği ürünlerle dikkat çekiyor. Tasarıma önem verdiklerini her fırsatta dile getiren Adem Tekstil Firma Yetkilisi Adem Bacaksız, üretim süreçlerini ve hedeflerini Decor dergisi okurlarıyla paylaştı.

Adem Tekstil firması ne zaman kuruldu? Marka bünyesinde hangi tür halıları sergiliyorsunuz?

Firmamız 1997 yılında küsget sanayi sitesinde faaliyete geçmiştir. Kilim şark odası takımı, otantik şark kilimi, döşemelik kumaş, Selçuklu kilim, Osmanlı kilim ve ev tekstil ürünleri ile yöresel kumaş ürünleri gibi zengin bir ürün portföyü ile sektöre hizmet vermekteyiz. Sunduğumuz bu çeşitlilikle birlikte tasarım noktasında da her zaman farklı zevklere hitap edebilen halılara bünyemizde yer veriyoruz.

İşin mutfağı yani üretim kısmında nasıl bir süreç var? Yıllık üretim hacminiz nedir?

İlk etapta işin Ar-Ge çalışması yapılıyor. Bu doğrultuda bir prototip oluşturduktan sonra halıya ruhunu verecek olan renk ve motifler üzerinde duruluyor. İşin bu tarafında belirleyici birçok etken var. Bunlardan en önemlisi müşteri beklentisidir. Sonrasında evlerin atmosferinin tamamlayıcısı olan kilimler üretim tesisimizde hayat buluyor.

Adem Tekstil olarak yıllık üretim hacmimiz ise 757.057,03.-m2’dir.

2017-2018 Sonbahar-Kış koleksiyonunda ön plana çıkan renk, desen ve tema nedir? Adem Tekstil’in tasarım çizgisini nasıl yorumluyorsunuz?

Adem Tekstil olarak Ar-Ge çalışmalarıyla tasarım noktasında farklı ve yenilikçi çalışmalara imza atıyoruz. Önceliğimiz daima müşteriye beğeni ve beklentisi doğrultusunda ürünler sunabilmek. Bunun içinde sürekli araştıran, geliştiren ve yenilik oluşturan bir yapıda hareket ediyoruz. Yapılan çalışmalarla vizyonumuzu geliştirip, daha geniş bir penceren bakıyoruz. Yaptığın işe önem vermek, kurumsal olmak ve büyümek de bunu gerekli kılar.

Tasarımda kendi tasarım ekibimizin hayal gücü ve sezonun trendleri dışında müşterilerin beklentileri, görmek istedikleri renk ve desenler de belirleyici rol oynuyor.

İhracat tarafında hangi ülkelerle çalışıyorsunuz?

Markayı konumlandırırken ihracat hep bizim için öncelikli hedefler arasındaydı. Bugün yurtdışı ayağında hedeflerimizi büyük ölçüde yakaladık. Üretim parkurumuzdaki ürünlerin %70’ini ihraç ediyor, 22 ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Biz hedeflerini net koyan ve bu yolda sürekli kendini geliştiren bir firmayız. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde de üretim ve ihracat için önemli planlarımız var.

İç piyasada ise Türkiye’nin dört bir yanına satış faaliyetinde bulunuyoruz. Ülke genelinde ciddi bir marka bilinirliği yakaladık diyebiliriz.

Dergimizin okurlarına bünyenizde ilk kez duyurabileceğimiz bir yenilik var mı? (Yatırım, internet, markalaşma, üretim hacmi, büyüme, hedef, ihracatta yeni noktalar gibi)

Bünyemizdeki en büyük yenilik sürekli değişen ürün çeşitliliğidir. Ürün çeşitlerimizi www.cerenkilim.com wep sayfamızdan takip edilebilir, bünyemizdeki yenilikleri inceleyebilirsiniz. 2018 yılında ar-ge çalışmalarımızı daha çok geliştirip ve vizyonumuzu geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yönde yaptığımız planlamalar ile daha fazla noktaya ihracat yapmayı amaçlıyoruz.