SÜREKLİ GELİŞİM VE YENİLİKLERİYLE ÜNLÜ BALTA GRUBU

Balta Grubu, Avrupa’daki tekstil zemin kaplamaları sektörünün en büyük üreticisidir. Firmanın 577 milyon Euro brüt cirosuyla, ürünlerinin % 95’i, dünya çapında 100’den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Sürekli gelişim ve yenilikleriyle, pazar lideri itibarına sadık kalan Balta Grubu, Domotex 2015’ta heyecan verici ürün zenginliklerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Grubun aralarında Türkiye’den Uşak’ta iki tane olmak üzere dünya çapında 10 tane üretim tesisi ve Kuzey Amerika pazarına hizmet eden Dalton’daki bir dağıtım merkezi bulunmaktadır. Balta Grubu’na ait; dokuma kilim alan (Balta Rugs), duvardan duvara halı ve konut halı karoları (Balta duvardan duvara ve ITC), duvardan duvara halı (Arc Edition), ticari halı karoları (modulyss) ve iğne keçe ve teknik dokunmamışlar (Captiqs) kategorilerinde ürünler mevcuttur.

Balta Broadloom - Royal Oxford 980

3300’den fazla çalışan işgücü ve 577 milyon Euro konsolide cirosuyla Balta Grubu, profesyonel, müşteri odaklı bir yaklaşım sunar ve bunun sonucu olarak da bir çok pazarda şirketlerin kalite ortağı olarak tanınmaktadır.

Balta Rugs-home flatweave

Pazar lideri bir yaratıcılık, güçlü düzeyde dikey entegrasyon ve operasyonel mükemmellik grubun stratejilerinin kilit noktalarıdır. Tüm faaliyetlerin genelinde sürdürülebilir kalkınma hususu esastır. Bu sürdürülebilir enerji girişiminin bir parçası olarak, şirket üretim tesislerinin yakıtını yenilenebilir enerji kaynağından sağlamak için, Benelüks bölgesindeki en büyük güneş paneli projelerinden birine yatırım yaptı. Balta Grubu CEO’su Hendrik Deruyck, “Balta, tüm müşterilerini, tüm yönleriyle üstün kalite ve hizmet anlayışıyla karşılamayı amaçlamaktadır. Balta, tüm paydaşlarımız için sektörün en güvenilir şirketidir” diyor.

 

Balta Grubu’nun yeni ürünlerinden bazılarıysa şöyle:

ITC_Satino

WOOLMASTER®: Royal Sovereign (% 80 Yün /% 10 PES / 10% PP) (37oz)

Super (37oz), Deluxe (53oz) ve Supreme (65oz) olmak üzere üç farklı kalitede, 12 yalın renkte ve 4 ve 5 metre genişliğinde mevcuttur. Üç koordine renklerde ve dört metre eninde bir şerit tasarımı da mevcuttur.
Adından da anlaşılacağı gibi, Lothian Wool Berber % 100 İngiliz yününden yapılır. Dört ve beş metrelik genişliklerde sekiz yalın stili ve dört metre genişliğinde dört koordine çizgili mevcut modelleriyle bu halı, taze ve modern bir görünüm ile lüks yün halı kavramını yansıtmaktadır.

 Balta Rugs-arte frise-2

SENSIT®: İnanılmaz yumuşaklığı, son derece dayanıklı ve güzel bir ipek gibi parlaklık ile, Balta duvardan duvara modellerde, ülke genelinde evlerde Arcadia, Grand Cru ve Ruby adlı yenilikçi ürünler vardır. “SENSIT® halıları, evlerinde hoşgörü ve lüksü yaşamak isteyen ev sahipleri arasında gitgide popülerleşmektedir” diyor Balta pazarlama müdürü, Geert Vanden Bossche.
Sensit® koleksiyonunun en göz alıcı başarılı modellerinden biri ise Couture. Moda renklerde, yumuşak ve parlak PES iplikten yapılmış bir lüks shaggy modeldir.

 

X-TRON®: Royal Oxford Twist ev için lüks bir halı oluşturmak için yoğun ve ağır Saksonya tüyü getiriyor. % 100 polipropilenden yapılmış X-Tron® yüksek performanslı iplikten yapılmıştır.

 

STAINSAFE®: Başarılı Noble Saxony modeline dayanan, yeni Noble Heathers koleksiyonu, % 100 StainSafe® polipropilenden dokunmuştur ve sentetik veya Ultratex® Hızlı hissedilir olmak üzere iki farklı destekleme opsiyonuyla dört ve beş metrelik iki farklı genişlikte mevcuttur.