Halıcılıkta Yeni Şekiller: VORWERK’ten TEXtiles

Ocak 2015 yılında Vorwerk döşeme, yeni halı-karo döşeme koleksiyonu olan TEXtiles markasını piyasaya sundu. Projenin ideal proje ortağı ünlü tasarımcı Werner Aisslinger oldu. TEXtiles ilginç geometriler, renkler ve ürünlerinden oluşuyor. Ayrıca Werner Aisslinger tarafından özgür şekillerde yaratılan karolar programında, iki model de ünlü mimar tasarımcı Hadi Teherani imzasını taşıyor.

Vorwerk, döşeme alanında, yüksek kaliteli halı döşemeler, karo halı ve elastik, organik döşeme konularında dünyanın önde gelen uluslararası tedarikçilerinden biridir. Vorwerk ve stüdyosu Berlin’de bulunan tasarımcı Werner Aisslinger, zemin mimarisine kazandırdıkları yeni koleksiyonla dikkat çekiyorlar. Aisslinger’ın en son tasarımları TEXtiles ile yeni geometriler ve kombinasyon seçenekleriyle buluşuyor. İç tasarımcılar, plancılar ve diğer müşteriler bunlar arasından tarzlarına uygun olan şekilde sakin ya da tekrar eden ritmik desenleri veya canlı, grafik odaklı kompozisyonları seçebiliyorlar.

Vorwerk_TEXtiles_Crystal_greygrey_landscape

Örneğin, ifade sunan geometrilerin renk ve şekli olarak tarif edilen“TRAPEZ” ve “DARTS+DIAMONDS” serileri üç boyutlu bir efektle odanın zeminde kırılmalar havası yaratabiliyor. “TRIPOD + PRISMA” serilerinin moleküler yapıları, zemin mimarisine sofistike bir görünüm katabiliyor. “STRIPE” serisiyse klasik ahşap tahta formunu yeniden yorumluyor.

Vorwerk_TEXtiles_Stripes_ landscape

Ünlü mimar tasarımcı Hadi Teherani tarafından ‘denenmiş ve gerçek’ serbest şekillerdeki karo halılar, “CRYSTAL_S”, “CRYSTAL_L” ve “PARTITION” koleksiyonun en çok dikkat çeken diğer parçaları. Bu serilerde, ek renk ve dokularla farklı ve daha büyük kombinasyonlar yaratmak da mümkün kılınmış.

 

Vorwerk_TEXtiles_Trapez_landscape

TEXtiles karoları programı, toplamda 8 halı rün kategorisinden oluşuyor ve her biri de, hem görünüm hem de his olarak özgün ürünler olarak beğeni topluyorlar. 24 renk seçeneğiyle “Elara”, 15 renk seçenekli kısa tüylü model “Forma”, 18 renkteki “Frisea” ve yine 18 renkteki, yumuşak dokunuşlu “Arena”’nın yanı sıra, 6 farklı rengiyle çizgili desen ekolünden “Strada” zeminlere farklılık getiriyor. Tüm TEXtiles koleksiyonu 110 renk seçeneğiyle, zengin bir ürün gamı sunuyor.

Organik zemin çalışmalarıyla da ünlü Vorwerk, 2008 yılında il kez bu kavramla TEXtiles SL serisini piyasa sunmuştu. Şimdi bu yeni teknolojiyle “Green Label Plus” adlı yeşil etiket sertifikasını ve özellikle alerji sorunu yaşayanlara özel “Life Balance” yani yaşam dengesi mührünü taşıyan ürünlerini piyasaya tanıtıyor.