Serko Halı ürettiği halılarda İslami Uygunluk ve Klasik Osmanlı motiflerine bağlı kalıyor

1950’li yıllarda Kurucumuz Merhum Osman KALAYCIOĞLU tarafından el halısı imalatı ile kurulan Serko Halı, 1970’li yıllarda iplik ve dokuma tesisinin kurulmasından sonra makine halısı üretimine başlamıştır.

Camilerimiz için saf yünden imal edilen halılarımız, uluslar arası yün birliği (IWS) tarafından kalite tescili almış ve Woolmark sertifikası altında üretilmektedir. Serko Hali olarak üretmekte olduğumuz halılarda İslami Uygunluk ve Klasik Osmanlı motiflerine bağlı,  renklendirme ve motif seçeneklerini camilerimizin beğenilerine sunmaktayız.

Serko Halı Sanayi olarak halılarımızın kalitesi kadar halılarımızın insan sağlığına uyumu bizler için önem taşımaktadır. Dünyada ilk defa Serko Halı tarafından geliştirilen “anti-bakteriyel cami halısı” Serko halı tarafından üretilmiştir. Bu sayede üretmiş olduğumuz halılara anti-bakteriyel özellik kazandırmış olup Serko Halı güvencesini tekrar yenilemiş olmaktayız.

2009 senesinde Almanya Aachen Üniversitesi Tekstil ve Zemin Enstitüsü (TFI AACHEN) tarafından Halıda alev almazlık belgesi ile Serko Halı olarak halılarımız “Alevlenmez Halı” tescilini almıştır.

Serko Halı Sanayii olarak halılarımızın kalitesi ve referanslarımız kadar müşterilerimizin memnuniyeti firmamız için edinilmiş bir düsturdur.