Nurteks Halı’dan FIFA standartlarında üretim

Türkiye’yi ‘halı saha’ ile tanıştıran Nurteks Tekstil, 56 ülkeye sentetik çim ve halı ihracatı yapıyor.

İbrahim Nalbant tarafından 46 yıl önce, yüzde yüz Türk sermayesiyle kurulan Nurteks Halı 1983 yılında Türkiye’yi sentetik çim ile tanıştırmıştır. Sektörde Türkiye lideri, Avrupa’da 2. ve dünyadaki 4. en büyük üretici olma unvanına sahip olan Nurteks, ihtiyaçları anlamaya yönelik çözümler üretmeye ve en önemlisi para ile satın alınamayacak tek unsur olan “güven duygusuna” da daima önem veriyor.

Nurteks Halı firmasının kuruluş serüveninden bahseder misiniz?

Nurteks; 1972 yılında Eminönü’nde yüzde yüz Türk Sermayesi ile kurulmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar sentetik çim ve duvardan duvara halı üretimi yapan Nurteks, 1983 yılında Türkiye’yi sentetik çim ile tanıştırmıştır. Sektörde Türkiye lideri, Avrupa’da 2. ve dünyadaki 4. en büyük üretici olma unvanına sahiptir. Çorlu ve Çerkezköy’deki iki fabrikamızla, 56 ülkeye sentetik çim ve duvardan duvara halı ihracatı yapıyoruz. Tüm Dünya’daki distribütör ağıyla, sektörün güçlü markası haline geldik. Türkiye’de %50’nin üzerinde pazar payı ile pazarın lideri konumundayız.

Firmanızın ürün yelpazesi nedir, ürün çeşitleriniz nelerdir?

Çorlu fabrikamızda futbol sahaları, tenis kortları, golf, hokey, basketbol, voleybol, Landscape, dekorasyon ve çocuk oyun alanları için sentetik çim halı üretimi yapıyoruz. FIFA Kalite Standartları’nda üretim yapan firmamızın, 2001 yılından beri FIFA ile lisans anlaşması bulunmaktadır. Birçok ülkede yüzlerce FIFA sertifikalı profesyonel futbol sahalarına imza attık. Çerkezköy fabrikamızda ise 2000 yılından bu yana duvardan duvara halı üretimi yapmaktayız. 5 yıldızlı kontrat otel halısı, cami halısı, yolluk ve paspas halı üretimiyle sektörün önemli firmaları arasında yer almaktayız.

Nurteks halı olarak 2018 yılından neler bekliyorsunuz?

Hedefimiz uluslararası pazarda Türk ürünlerine karşı tüketici ve ithalatçı güvenini en üst düzeye taşımak. Her yıl olduğu gibi 2018’de de hedeflerimiz bu yönde. Elimizden geldiğince Türkiye’de oluşturduğumuz hikayeyi dünyaya anlatmaya devam edeceğiz.

Fuarlar hakkında firmaların birçok görüşü var, Nurteks Halı düzenlenen fuarlar hakkında neler düşünüyor? Fuarlardan beklenti ve talepleri ne yönde?

Firmalar, fuarlara katılarak mevcut müşterileri ile bir araya gelerek iş ilişkilerini geliştirebildikleri gibi, yeni iş bağlantıları kurabilme ihtimali olan potansiyel müşteriler ile de tanışma şansına sahip olmaktadır.

Uluslararası fuarlar, sadece katılımcı firmalara değil, ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda ihtisas fuarları, rakiplerin müşterilerini görme ve fuar sırasında yürütülecek pazarlama aktiviteleri ile söz konusu müşterilere ulaşmada önem taşımaktadır.

Yurtiçi ve yurt dışı fuarların hepsine katılım sağlıyor musunuz?

Sektörümüzle ilgili yılda birçok fuara katılım sağlıyoruz. Ocak ayında her yıl olduğu gibi Almanya Domotex Fuarı’ndaydık. Hemen akabinde Amerika, Irak ve Dubai’de fuarlara katıldık. Geçtiğimiz hafta Hindistan’a ziyaret gerçekleştirdik. Kenya fuarında da yer alıyor olacağız. Elimizden geldiğince markamızı ve ülkemizi dünyaya tanıtmak için özellikle uluslararası organizasyonlara katılım gerçekleştiriyoruz.

2018 yılında Halı severleri neler bekliyor? Domotex Turkey Gaziantep fuarında tüketiciyle buluşmayı bekleyen sürprizleriniz ya da yeni ürünleriniz var mı?

2018 yılında ev tipi halılarda halı severleri daha canlı renklerin oluşturduğu hareketli desenler bekliyor. Mevcut trendlerde biraz daha pastel tonlar ağırlıkta kullanılıyor ve bunlarda değişime gidilecek gibi görünüyor. Otel halılarında da geometrik desenler ve yine canlı renkler önümüzdeki dönemde fazlaca rağbet göreceğe benziyor. Domotex Gaziantep fuarında da yeni trend halılarımızı ziyaretçilerimizin beğenisine sunmayı planlıyoruz.

Nurteks Halıcılık olarak ihracat yaptığınız ülkeler hangileri? Kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz?

30 ülkede dağıtıcı ağımızla; Afrika, Orta Doğu, Arap Yarımadası, Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere 56 ülkeye sentetik çim ve halı ihracatı yapıyoruz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da pazar lideriyiz.

Günümüzde birçok kuruluş sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almak istiyor ya da finansman desteği sağlamak istiyor. Firmanızın katıldığı sosyal sorumluluk projeleri var mı?

Sosyal sorumluluk projelerine elimizden geldiğince önem veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Darülaceze ve Çocuk Esirgeme Kurumları’nı ziyaret ettik. Bu doğrultuda kapsamlı projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz bunun yanı sıra planladığımız yeni projeler de bulunuyor. Ekibimiz bu alanda gerekli çalışmaları yapmaktadır.