Korteks’in inovatif iplikleri EVTEKS Fuarı’nda yerini aldı

Polyester iplik üretiminde Avrupa’nın en büyük entegre üreticisi ve ihracatçısı olan Korteks, teknolojide yakaladığı başarının ürünü olan iplik ve bu ipliklerinden ürettirdiği kumaş örneklerini, 24-28 Nisan 2018 tarihleri arasında CNR Expo’da gerçekleşen EVTEKS 24. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’nda sergiledi.

Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üretim merkezi olan Korteks, EVTEKS 24. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’nda son teknoloji ürünü olan iplik ve bu ipliklerden ürettirdiği kumaş örneklerini ziyaretçilerle buluşturdu.

335 bin metrekare üretim alanında, yıllık 200 bin ton iplik üretimi yapan ve tek başına Türkiye’nin polyester iplik üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Korteks, hem ürün kalitesinde hem de üretim altyapısında sürdürülebilir inovasyonu ilke ediniyor. Ar-Ge merkezinde yenilikçi, fonksiyonel ve katma değerli iplikler geliştiren Korteks, pek çok inovatif ürününü EVTEKS’te gözler önüne serdi.

Fuarda tente, branda, bahçe mobilyası gibi dış ortam kumaşları için geliştirilen TAÇ UV Resistant polyester iplikleri de sergilendi. Özellikle dış ortam tekstillerinde güneş ışınlarına maruz kalan polyester kumaşlarda sıklıkla karşılaşılan renk kayıplarına çözüm getiren Korteks, geliştirdiği teknolojiyle mukavemetteki azalmayı ve renk solmalarını yavaşlatarak, ipliğin dış ortamlarda kullanım ömrünü de uzatıyor.

Korteks’in sertifikalı DRY TOUCH® kumaş markası ile üstün performans

Fuarda sergilenen bir diğer ürün olan Zorlu Holding’in sertifikalı performans kumaş markası olan DRY TOUCH® havanın dışarıdan içeriye, nemin ise içeriden dışarıya kolayca atılmasını sağlayan kumaşlarla; spor giyim, iç giyim, denim giyim, iş elbisesi ve hazır giyimde gözle görünür bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Yapılan testlerde DRY TOUCH® kumaşlarının pamuğa göre nemi 10 kat daha hızlı emdiği gözlemlenmiştir.

Bu ürünlerin yanı sıra otomotiv kumaş projelerine yenilikçi çözümler sunan Korteks’in bu kapsamda ürettiği iplikleri, yurt içi ve yurt dışındaki kumaş üreticileri tarafından dünyanın en büyük otomobil markalarının projelerinde kullanılıyor.

Doğayı koruyan üretim anlayışı

İnovatif ürünler üretirken çevreye karşı sorumluluğunu da yerine getiren Korteks, ürettiği ipliklerin %95’inde mümkün olduğunca kayıpları önlemek ve çevreye olumsuz etkileri azaltmak üzere, ipliklere renk, yanmazlık gibi ek özellikleri üretim esnasında kazandırıyor. Üretim sırasında renklendirilen iplikler, sonradan iplik boya ya da kumaş boya yöntemiyle renklendirenlere göre çok daha fazla çevreci rol üstleniyor. İplikten kumaşa dönerken boya işleminde oluşacak su ve ısı tüketimleri böylece sıfırlanmış oluyor.