Halı Etiketleme Sürecine Yeni Olasılıklar Sunmak

Türk etiket tedarikçisi Tuna Etiket San.ve Tic.Ltd.Şti , tekstil ve halı üreticilerinin daha canlı, daha renkli ve daha kaliteli etiket kullanabilmeleri için, müşterilerine en hızlı ve en etkili yöntem olan dijital baskı çözümlerini sunmaktadır. 12-15 Ocak 2018 tarihleri arasında DOMOTEX Hannover fuarında 5.Salon 52.Stand’ı ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

DOMOTEX 2018 Fuarında, tekstil üreticileri önde gelen halı imalatçıları için tekstil etiketleri üretimini dönüştüren bir baskı çözümü deneyimleyebilir.

 

Memjet bugün OEM partneri Printing Innovation’ın tekstil ve halı imalatçılarının ürettikleri halılara renkli, kaliteli etiketler basmaya yönelik daha hızlı, daha etkili bir yol sunan baskı çözümleri sunmak amacıylaTürk Etiket Sağlayıcısı Tuna Etiket ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Tuna Etiket ve Printing Innovation, tekstil ve halı endüstrisindeki bu yenilikçi çözümü 12-15 Ocak tarihlerinde Hannover Almanya, Deutsche Messe’deki DOMOTEX 2018 Fuarında sergileyecekler.

 

Tuna Etiket ve Printing Innovation arasındaki işbirliği hem üretim hem de dağıtım alanlarına yayılmaktadır. Tuna Etiket şirket içi dijital etiket üretimi için Printing Innovation’ın iCUBE çözümünü kullanır. Tuna Etiket aynı zamanda bölgedeki halı ve tekstil üreticilerine iCube yazıcılarının dağıtımını yapar ve destekler. Tekstil üreticilerine kendi etiketlerini üretme yeterliliğini sunmak, işlemlerin kolaylaşmasını, verimliliğin artmasını ve hataların azalmasını sağlar.

 

Halı Üretimi için Dijital Etiket Basımı

 

Türkiye halı endüstrisinin merkezidir ve dünyadaki halı üretiminin %60’tan fazlası bu ülkede yapılır. Yaklaşık kırk yıldır, Tuna Etiket etiketleme çözümlerinin ana sağlayıcısı olarak bu gelişen tekstil endüstrisini desteklemektedir.

 

Tuna Etiket, Türkiye’nin Gaziantep bölgesindeki işletmesinden, yurtiçi ve yurtdışındaki farklı sektörlerde 200’den fazla müşterisine hizmet sunmaktadır. Günümüzde, şirketin etiket üretimi halı etiketinde bir milyon parçaya ve kendinden yapışkanlı ve filmli grup etiketlerinde dört buçuk milyon parçaya ulaşmıştır.

 

Tuna Etiket şirketin hizmetlerini genişletecek ve tekstil etiketlerinin üretimini artıracak dijital bir baskı çözümü arayışına girmiştir. En son teknoloji ve gelişmeleri araştırdıktan sonra, Tuna Etiket Printing Innovation’dan iCUBE etiket yazıcısını seçmiştir.

 

Tuna Etiket Satış ve Pazarlama Müdürü Serkan Tuna “iCUBE etiket yazıcısının gelişmiş işlevselliği, kullanım kolaylığı ve hızı, talep üzerine etiket üretimi ihtiyaçlarımıza mükemmel bir uyum sağlamıştır” dedi. “2016 yılında Printing Innovation ile güçlü bir ticari ilişki kurduk. O günden bu yana bu yazıcıyı kendi işletmemizde kullandık ve bölgedeki halı üreticilerine dağıtımını sağladık. Şirket içi  etiket imalatının bu halı üreticilerinin işlemlerine olan pozitif etkisini sürekli görmekteyiz. iCUBE yazıcı, Türkiiye ve Orta Doğu’da halı ve tekstil sektöründe etiketlerin üretim şeklini değiştirmiştir” şeklinde konuştu.

 

İmalatçıya Baskı Gücü Vermek

 

İşletmelerine bir iCUBE yazıcı kazandıran imalatçıların artık ihtiyaçları olan etiketlerin üretimi için bir baskı hizmeti sağlayıcıyı beklemesine gerek kalmaz. İmalatçılar ihtiyaç duydukları anda gerektiği kadar etiketi kendileri üretebilir. Kendi şirketlerinde etiket üretimi yapmaları üretim sürecinin hızlanmasına katkıda bulunur.

 

Kartal Halı ve Ticaret Şirketi Konfeksiyon Direktörü Hasan Bedir “Kendi kuruluşumuz içerisinde yaptığımız dijital etiket üretimi sayesinde baskı sağlayıcıdan etiketlerin gelmesini beklemeden istediğimiz kadar etiket basabiliyoruz” demektedir. “Örneğin, eski sistemde, yalnızca 30 etiket ihtiyacımız olsa bile, en az 250 etiket sipariş etmek zorundaydık. Bu maddi bir yüktü ve fazladan etiket stoğumuzun artmasına yol açıyordu. Tuna Etiketin sunduğu hizmet sayesinde, kendi etiketlerimizi üretip, halılara hızla uygulayabiliyoruz”.

 

iCUBE etiket baskı çözümünü kullanarak, halı üreticileri etiket basma ve uygulamasını halı üretim sürecinin bir parçası haline getirmektedir. Hazır giyim aşamasında, üretici barkodları doğrudan etiket üzerine basar. Bu, süreci basitleştirir, ayrı barkod etiketleri üretimi ve ayrı sarf malzemeleri saklama süresi ve maliyetini ortadan kaldırır.

 

Ayrıca, tüm imalat detayları doğrudan etiket üzerine basıldığından, imalatçılar, müşteriye doğru ürünün gönderildiğinden emin olur.

 

Üç yıldır iCUBE yazıcıyı kullanmakta olan Merinos Halı ve Ticaret Şirketinin idari müdürü Sami Daplan “Speedstar ve iCUBE dijital etiketleme makinelerini konfeksiyon departmanına entegre ettik” demiştir. “Barkodun, halı için ürettiğimiz etiketlerin üzerine basılması son derece kolaylık sağlamıştır. Bu sistem sayesinde, barkod etiketi ve kurdele maliyetlerini giderlerimizden düştük”

“En önemlisi de, eski sistemde, yanlış halı etiketine yanlış barkod etiketi yapıştırma riskimiz mevcuttu. Bu durum gönderim adımında büyük hatalara neden olmaktaydı. Yeni sistemde, bu hata sıfıra düşürüldü ve böylelikle müşterilerimizle olası anlaşmazlıklardan kaçınıldı” şeklinde devam etmiştir.

 

In addition to bar codes, the iCUBE printer enables carpet manufacturers to include colorful images such as carpet designs directly on the label.

Barkodlara ilave olarak, iCUBE yazıcı halı imalatçılarının halı tasarımları gibi renkli görüntüleri doğrudan etiket basmalarını mümkün kılar.

 

 

Bayteks Halı Şirketi Genel Müdürü Arif Ali Demir de üç yıldan uzun süredir şirket içi etiket üretimi için iCUBE yazıcı kullanıyor ve şöyle diyor; “Dijital halı etiketi makinesini SAP konfeksiyon sistemimize entegre edered, etiketler arasındaki renk uyumsuzluğunu ortadan kaldırdık ve halının görsellerini içeren etiketleri anına üretebiliyoruz. Ayrıca, bu yeni sistem, kuruluşumuz içerisinde kendi kuşe kağıdımızı ve kendinden yapışkanlı etiketlerimizi üreterek, imalatı hızlandırmamıza yardımcı oldu”.

 

Bu Başarının Ardındaki Dijital Mürekkep Püskürtme Teknolojisi

 

Bu etiketleme başarısının ardındaki teknoloji Memjet’in VersaPass sayfa boyu dijital renkli mürekkep püskürtme teknolojisidir. Bu mürekkep püskürtme başlıkları, saniyede milyonlarca mürekkep damlası püskürtür. iCUBE gibi bu başlıkların bulunduğu yazıcıların kullanılmasıyla, üreticiler, etiketlerini daha hızlıca ve geçmişin termal transferli, lazerli veya taramalı mürekkep püskürtme teknolojilerinden daha yüksek kalitede üretebilirler.

 

Printing Innovation satış genel müdürü Algon van Woensel şöyle söylemektedir “iCUBE etiket yazıcı çeşitli yazdırma bilgileri ile renkli, kaliteli etiketlerin basılmasını kolaylaştırmaktadır. Düşük sermaye bedeli, az yer kaplaması, özel boyutta basım özelliği, bu çözümün kullanımının halı ve tekstil imalatçıları arasında, şirket içi etiket basımının artışına katkıda bulunmaktadır. Tuna Etiket’in yaptığı işlerle gurur duyuyoruz ve bu çözümlerin gücünü Domotex 2018’de sergilemek için sabırsızlanıyoruz”.