Elit Kimya San ve Tic LTD ŞTİ

Elit Kimya San ve Tic LTD ŞTİ Elit Kimya kurulduğu 2003 yılından bu günde kadar müşteri odaklı çalışmaları ve kaliteden ödün vermeden ürünlerinin her damlasında aynı kaliteyi sunması ile sektördeki lider kuruluşlar arasında yerini almıştır. Bu büyük başarıyı siz müşterilerine borçlu olan Elit Kimya her gün gelişen teknolojik değişimleri anlık takip etmekte ve gerektiğinde müşteri isteklerine cevap verebilmek için kendi gereksinimlerini ileri teknoloji ürünleri ile bünyesindeki AR-GE takımı ile geliştirmektedir.

Gelişen ve değişen dünyada müşteri ve kurumların isteklerine cevap verebilmek gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Elit Kimya bu zorlu şartlar altında ayakta kalabilmesini “ileri ve yüksek kalite anlayışı” ‘na borçludur.

Elit Kimya, spin finish üretiminde liderliğe odaklandı

Öz sermayeyle 2003 yılında İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan, Gaziantep’te ise satış şubesi ile hizmet veren Elit Kimya, ‘spin finish’ üretimiyle liderlik hedefliyor. Üretiminin yüzde 80’ini iç piyasaya, yüzde 20’sini ise yurtdışına sunan firma, İran, Suriye, Özbekistan ve Mısır’a ihracat yapıyor.

3 bin metrekare kapalı alandan oluşan tesislerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Elit Kimya Boya San. ve Tic. Limited Şirketi Genel Müdürü Hasan Sarıoğlu, “Firma olarak Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaliteden ödün vermiyoruz. 2003 tarihinden bu yana spin finish üretiminde lider konumuna geldik. Polyester polyanid spin finish ve nonvowen uygulama kimyasallarında önemli bir pazar elde etmiş durumdayız. Kapasitemiz 2 bin ton olup, kapasitemizin yüzde 100’ünü tamamen kullanıyoruz” dedi.

Üretimlerinin yüzde 80’ini iç piyasaya sunduklarını, yüzde 20’sini ise ihracata gönderdiklerini kaydeden Sarıoğlu, “İhracat olarak çalıştığımız ülkeler İran, Suriye, Özbekistan ve Mısır. İç piyasa satışlarımızın yüzde 90’ını Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yapıyoruz. Yaptığımız işte lider olmamızın en büyük sebebi, tek ürün odaklı çalışıyor olmamızdır. Firma olarak Ar-Ge çalışmalarımıza özen gösteriyoruz ve sektörde oluşan bütün yenilikleri çok yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kalite ve devamlılığı firma olarak kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Hasan Sarıoğlu, “Biz sadece kaliteden yanayız ,çevre ve insan sağlığı da bizim için çok önemli. Ürettiğimiz ürünlerin içerisinde kesinlikle kanserojen madde kullanılmıyor. Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. Müşterilerimizin desteğiyle ürünlerimiz yurtdışı pazarlarda da tercih edilir konuma ulaştı. Ülke ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kalite devamlılığı ve ‘iyiler her zaman için kazanır’ prensibinden taviz vermediklerinin altını çizen Sarıoğlu, “Elit Kimya Merkezi, AB’nin REACH Kimyasallar Yönetmenliği dahilinde REACH Global Servis SA (RGS) firmasını tek temsilci olarak atadı. Firmamızın yurtdışında değerli müşterilerimizin de işbirliğiyle daha da önemli yerlere geleceğine inanıyoruz” dedi.

 

Adres: 3.Organize Sanayi Bölgesi Celal Dogan Bul. Sosyal Tesisler B-Blok No:13 Baspinar – Gaziantep
Tel : 0 342 337 91 71
Fax : 0 342 337 91 72

E-Mail : bilgi@elitkimya.com.tr