Melike Tekstil San. Ve Tic. A.Ş.

Melike Group 2000 yılında Gaziantep organize sanayi bölgesinde faaliyete geçip faaliyetlerini artırarak günümüze kadar başarılı bir şekilde gelmiştir.

Şönil iplik üretimiyle faaliyete başlayan firmamız , üretim yelpazesine piyasa ihtiyaç ve taleplerine göre Pamuk, Akrilik, Şönil ve Polyester iplik çeşitlerini de dahil ederek ürün çeşitliliği ile birlikte kapasite artırım faaliyetlerine devam etmektedir. Ring iplik olarak adlandirilan ve şönil iplik imalatinda ham madde olarak kullanilan başta akrilik olmak üzere, viskon, polyester spun iplik imalatimiz mevcuttur. Akrilik ipliğimizin elyafi alman dralon firmasi tarafından bize tedarik edilmektedir.

2011 yılında yeni yatırımlar yapmaya karar veren melike tekstil, ilk olarak akrilik halı ipliği tesisi kurup üretime başlamiştir. Şönil üretiminde olduğu gibi, akrilik halı ipliği üretimindede çok kısa zamanda başarılara imza atan şirketimiz, bugün Türkiyedeki en büyük halı ipliği imalatçılari arasına ismini yazdırmayı başarmıştır.

Akrilik halı ipliğindeki başarılardan sonra, polip iplik olarak bilinen polipropilen iplik tesisi 2012 yılının son çeyreğinde faaliyete geçmiş, sürekli yeni yatırımlar yapılarak faaliyetini artırarak devam etmektedir. Polip iplik üretimimizdeki amacımız, akrilikteki başarimızı polipropilen iplik üretimindede gösterip şirketimizi geleceğe taşimaktır. Bu gayeyle, dünyada bilinen en iyi polipropilen iplik makinalari alinip üretim artarak istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.

2014 yılında faaliyete geçen kompakt ring pamuk ipliğimizle birlikte daha da büyümekte olan fabrikalarımızla sizlere daha iyi hizmet vermeyi amaçlamaktayız.

Şirketimiz bugün 20’nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirme başarısında bulunarak dünyada söz sahibi bir şirket olma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

 

  • 4. Organize Sanayi Bölgesi 83404 No’lu Cad. No: 17 Başpınar
    Şehitkamil / Gaziantep
  • + 90 (342) 357 03 03 (pbx)
  • + 90 (342) 357 03 09
  • info@meliketekstil.com
  • www.meliketekstil.com