İKONİK PİRAMİDİN İÇİNDEKİ ORIENTAL WEAVERS

Oriental Weavers Group dünyanın en büyük halı, kilim ve ilgili hammadde üreticilerinden biridir. Kahire merkezli grubun, üç ülkede üretim tesisleri bulunmaktadır ve Oriental Weavers ürünleri dünya çapında 130’dan fazla ülkede dağıtılmaktadır. HALI Gazetesi, Domotex 2015’te firmanın ikonik piramidinin içine girdi ve Oriental Weavers Proje ve Sözleşme Müdürü Amr Zien Elabdin ile sizler için söyleşti.

 

HALI Gazetesi: Oriental Weavers olarak firmanızla ilgili kısa bir bilgi vererek başlayabilir miyiz?

Amr Zien Elabdin: Firmamız 1979 yılında, Mısır’ın önde gelen girişimci ve sanayicilerinden Mohamed Farid Khamis bey tarafından kurulmuştur ve dünyanın hem en büyük hem de en hızlı büyüyen makine kilim ve halısı üreticilerinden biri olarak varlığını sürdürmektedir. Tek bir tezgahtan başlayan üretimi bugün küresel anlamda en büyüklerden biri olarak devam ediyor. Firmamızın vizyonu, dünya çapında yaşam tarzını geliştirmek için, yarının evlerinin ihtiyaçlarını göz önüne alarak, modaya uygun şıklıkta ve satın alınabilecek maliyet seviyelerinde zengin zemin kaplamaları seçenekleri sunmaktır. Misyonumuz ise, aktif pazar satışı ve ihracat odaklı bir çalışmayla uluslararası arenada rekabet avantajları yüksek bir halı ve kilim firması olmaktır.

IMG_4473 HALI Gazetesi: Artık tam anlamıyla bir ikon olan piramit standınız aynı zamanda Domotex’in en dikkat çekici standlarından biri… Bu yılki fuarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Amr Zien Elabdin: Geçen yıla göre, bu yılki fuarın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biz fuardan bir gün önce buradaydık. Bu yıl extra iki standımız daha var ve yepyeni tasarımlarımızla daha çok yer kaplıyoruz.

HALI Gazetesi: Oriental Weavers’ın sürdürülebilir büyümeye yaklaşımı nedir?

Amr Zien Elabdin: Oriental Weavers genel itibariyle tutarlı ve sürdürülebilir büyümeye izin veren benzersiz bir iş modelini benimsemiş bir firmadır. Firmamız küresel çapta, düşük maliyetlli üretimi gerçekleştirmek adına verimlilik, teknoloji ve inovasyonları kullanan bir yapıdadır. Esnek üretim kapasitesi tüm fiyat noktalarında piyasalara nüfuz ederken, piyasa koşullarına hızlı yanıt verir. Şirketler grubumuzun dünya çapındaki tecrübesi ve varlığı, eşsiz bir küresel pazar istihbaratı sağlamaktadır. Oriental Weavers organik büyümeye odaklanmıştır.

 IMG_4481HALI Gazetesi: Firmanızın şu anki kapasitesi nedir?

Mr. Amr Zien Elabdin: Oriental Weavers tam otomatik 13,500m² deposu ile türünün tek örneği olmakla gurur duymaktadır. Nerdeyse 86 milyon EGP (Mısır Poundu) rakamına yaklaşan yatırımlarıyla, grubumuz yerel ve küresel halı pazarındaki lider konumunu korumaktadır. En yüksek uluslararası standartlara göre tasarlanmış tam otomatik depomuz, günlük 40.000 metre halıya eşdeğer, 3,500 halı ulaşan toplam kapasitesiyle hizmet vermektedir.