EVTEKS Fuarı Tüm Dünyada Nisan Etkisi Yarattı

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD ) tarafından CNR Fuarcılık işbirliği ile 24-28 Nisan 2018 tarihleri arasında 24. kez düzenlenen EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı 50.193’ü yabancı olmak üzere toplam 135.158 kişiyi ağırladı.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) CNR Fuarcılık ile birlikte gerçekleştirdiği dünyanın en büyük ikinci ev tekstili fuarı olan EVTEKS, TC Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih METİN, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin TİN, İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, TETSİAD Başkanı Ali Sami AYDIN ve CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda EREM, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem ŞENEL ile sektörün ihracat birlikleri ve oda başkanlarının yanı sıra sektör paydaşlarının katılımı ile 24 Nisan 2018 tarihinde kapılarını açtı.

Perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili, iplikler, yer kaplamaları, duvar kaplamaları ve dekorasyon ürünleri gibi çok çeşitli ürünlerin sunulduğu EVTEKS Fuarı bu yıl, 160.000 metrekarelik bir alanda, 800 katılımcı firmayı ve aralarında ABD, Almanya, İran, Rusya, Ukrayna, Güney Afrika, İngiltere, Finlandiya, Kanada, Suudi Arabistan, Çin, Hindistan, İtalya, İspanya, Yunanistan’ın da olduğu 120 ülkeden 50 bin 193 yabancı olmak üzere toplamda 135.158 ziyaretçiyi ağırladı.

2019 tasarım trendlerini ve 800 firmanın bini aşkın markasının 2019 yılı koleksiyonlarını görebilme imkânı bulan ziyaretçiler, Fransız tasarım ofisi Nelly Rodi tarafından özel olarak hazırlanan trend alanında 5 gün boyunca trendlere uygun canlı müzik eşliğinde keyifli zamanlar geçirerek yeni trendler ile oluşturulmuş ürünleri incelediler. TETSİAD Akademi EVTEKS Seminerleri programı kapsamında düzenlenen seminerlerde, bu yıl toplam 14 oturum gerçekleşti. Nelly Rodi baş tasarımcısı Vincent Gregoire’nin de konuşmacı olarak yer aldığı seminerlere tasarımcılar, öğrenciler ve marka yetkilileri yoğun ilgi gösterdi.

Bu sene konumlandırmasını yenileyerek April Effect konseptiyle gerçekleşen fuarda TETSİAD Başkanı Ali Sami AYDIN, fuarın Türk ev tekstili ihracatına katkısını değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu: “Bu sene katılım ve ziyaretçi rakamları ile ihracata dönük iş anlaşmalarının yoğunluğu, fuarın tüm katılımcılar için verimli geçtiğinin göstergesi oldu. EVTEKS Fuarı’nın, ev tekstili sektörünün 2018 yılında hedeflediği 3 milyar dolar ihracata %30’luk bir katkı sağlayacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yıl hükümetimizin yeni teşvikleri ve destekleri ile EVTEKS Fuarı’nın Türk ekonomisine daha büyük katkıda bulunacağını öngörüyoruz. April Effect’in dünyadaki ev tekstili sanayicilerinin ve iş adamlarının takviminde yer alması, fuarın güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Özellikle son bir yıldır yurtdışı odaklı yaptığımız çalışmaların sonucu olarak yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 20’lik bir artışın sağlandığını gözlemledik. Dernek olarak yaptığımız özverili çalışmaların sonuçlarını görmek bizi mutlu ediyor, 2018 EVTEKS Fuarı biter bitmez 2019 yılında çok daha fazla yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmak için çalışmalarımıza başladık.”