ENTEMA AR-GE YATIRIMLARI İLE DÜNYA PAZARINDA

1992 yılında sektöre adım atan Entema, kurutma proseslerini kendine faaliyet alanı olarak seçti ve alanında uzmanlaşarak sektörde uluslararası, aranan bir marka haline geldi. Sürekli gelişim ve Ar-Ge mottosu ile çalışmalarına hız kesmeden devam eden Entema, SWELL SOFT Halı terbiye makinesi ile de yurt içi ve yurt dışı pazarlarda büyük ilgi çekiyor.

TUBİTAK Ar-Ge desteklerinden yararlanılarak hayata geçirilen %100 Türk buluşu ‘Çok Amaçlı Açık En Kontinu Tambler Kurutma Makinesi’, uluslararası patentli olarak SWELL SOFT tescilli markası ile pazara sunuldu.

Başlangıçta havlu, kadife gibi kumaşların terbiyesi üzerine yoğunlaşan SWELL SOFT; en hafif tül perdeden başlamak üzere baskılı ürünler dahil, örülmüş veya dokunmuş kadife, havlu, perdelik, döşemelik, otomotiv, floklu kumaşlar & suni deriler, pelüş ve battaniyeden en ağır halılara kadar doğal veya sentetik elyaflardan mamul geniş bir üretim yelpazesine hitap ediyor.

Halıda dev Markalar Swell Soft’u Tercih Ediyor

Swell Soft, “Halıyı kumaş gibi işleyerek” mevcut halı kalitesine ciddi katkılar sağlıyor ve sektöre önemli yenilikler getiriyor.
Tekstilde kadife, döşemelik, havlu vb. kumaşların terbiyesinde kullanılan kontinu tambler finisaj işlemleri SWELL SOFT’un patentli metodları ve özel konstrüksiyonu sayesinde halı proseslerinde de uygulanıyor.
2012 yılında Türkiye’nin önde gelen markalarından Sanat Halı’nın Gaziantep’teki fabrikasında işletmeye alınan ilk Swell Soft – Halı Terbiye Makinesinden sonra 2013 yılında Moğolistan’ın ERDENET CARPET firmasında bir diğeri hizmete girdi. Entema Swell Soft ile ilgili olarak gerek yurt içindeki, gerekse Belçika, İran, Mısır, Çin gibi dünyanın diğer halı üreticisi ülkelerindeki firmalar ile olumlu temaslar sürmeye devam ediyor. Entema 2018 yılı başlarında yine ülkemizin dev halı üreticilerinden birinin Gaziantep tesislerinde yeni versiyon bir Swell Soft Halı Terbiye Makinesini daha işletmeye almak için hazırlık yapıyor.

Viskoz, bambu, pamuk, yün, akrilik, polyester veya bu materyallerin karışımları ile üretilen halılarda SWELL SOFT ile ulaşılan sıra dışı bir toz temizliğinin yanında çok farklı görsel efektler ve yumuşak bir tuşe edilirken, havlara ve genel dokuya kazandırılan relaks etki ürünlerdeki dokuma prosesinden kaynaklanan bütün gerilimler de gideriliyor. Ayrıca yapılan Martin Dale testlerinde ürünlerin sürtünme dayanımlarında da önemli artışların elde edildiği görülüyor.

Dijital Baskılı Ürünlerde de Swell Soft Markası

Dijital baskı teknolojilerinin hafif halı üretiminde hızla yaygınlaşması üzerine SERONİ markası ile üretim yapan Taşkın Halı A.Ş.’nin İstanbul tesislerinde 2016 yılı sonlarında bir SWELL SOFT işletmeye alındı.

Dijital baskı işlemi öncesinde ürün zemininin proses artığı tozlardan arındırılması ve hav yapısının düzgünleştirilerek homojenleştirilmesi sayesinde baskı için ideal bir yüzey elde edilirken, dikleştirilen havlar ve eşitlenen hav arası boşlukları ile baskı boyasının daha derine, daha homojen bir şekilde penetre olması sağlanıyor. Bu durumda baskılı yüzeyin çözünürlük kalitesi de artırılıyor.
Baskı işlemi sonrasında ise ısıtılıp buharlanmış kabin ortamında yapılan patentli uygulama ile renklerde parlaklık elde edilirken, baskı esnasında yapışmış olan havlar açılıp kaldırılıyor ve desenler netleşip, ürüne hacim, yumuşak tuşe etkisi kazandırıyor.

Ürün Özellikleri
• Konvansiyonel kontinu tambler makinelerinden tamamıyla farklı olarak çalışan patentli tambur sistemi ile kumaş girişten çıkışa doğru tek yönde ilerlerken önünden ve arkasından veya seçilen tek tarafından %100 açık pozisyonda işleniyor.
• Kumaş boya prosesi sonrası ıslaktan kuruya veya buharlanmış kabin ortamında kurudan kuruya çalışabiliyor.
• Proses esnasında kesinlikle kumaş kumaşa sürtünme olmadığı için ürünlerde kırık, abraj, janjan ve fire gibi sorunlar oluşmuyor.
• Elde edilen yumuşak tuşe, hacimlenme, toz ve elyaflardan arınma, renklerde canlanma, desenlerde netleşme gibi kazanımların yanı sıra ürünlerin sürtünme dayanımında (Martindale abrasyon testi ile tespit edilen) önemli artışlar elde ediliyor.
• Dikey olarak dizayn edilen kabinin içi toz, elyaf tutmuyor ve tabandaki özel otomatik filtreleme sistemi ile makine kendi kendini sürekli temizleniyor.
• Makinenin az yer kaplaması, az enerji harcaması, düşük gürültü seviyesi, PLC destekli kolay kullanımı, 7/24 ağır hizmet tipi ve çevreci tasarımı diğer üstün özelliklerinden.
• Swell Soft, açık en kontinu tambler makineleri isteğe bağlı olarak 5 mt. çalışma enine kadar üretebiliyor.

Entema’dan çevre dostu ürünler

Entema; içinde bulunduğumuz kötüleşen çevre koşullarına karşı alınabilecek tüm tedbirleri göz önünde bulundurarak çevre dostu dostu prensiplerle dizayn edilen ve CE belgesine sahip makineler, uluslararası standartlarda üretilerek ihraç ediliyor.