Ayzem’den yeni devrim; ‘Özel Tabanlı Kaymaz Halı’

Ayzem fiyat odaklı değil, kalite odaklı bir anlayışla, Ar-Ge çalışmalarına hız veriyor.

İki genç girişimcinin hayallerinin peşinden gidip, halı sektöründeki tecrübelerini birleştirerek hayata geçirdikleri Ayzem markası,  mottosunu güven ve kalite üzerine kuruyor. Bilgi ve birikim çok eskiye dayansa da markanın asıl hayat bulması 2014 yılında gerçekleşti.

İşe ilk başladıklarında güçlü bir marka çizmek için kolları sıvayan Ömür Çalışkan, Emre İşgüner ve Arif Kandil, kaliteyi korumayı, ekonomik ürün sunmayı, nihai tüketiciyi odak noktasında tutmayı, minimum sorunlu mamül üretmeyi ve müşteri memnuniyetini daima korumayı ilke edinmiş. Bu hedeflerine bugün ulaşan Ayzem, fiyat odaklı değil kalite odaklı üretim anlayışını benimsiyor.

“Bu gün aynı sekmentte farklı firma mamülleri ile bir arada sunulan AYZEM ürünleri üzerinde etiket olmadığında dahi kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Aynı şekilde satıcılar, nihai müşterilere ürünlerimizi sunarken sıkıntı yaşamayacaklarını bilerek rahatlıkla öneriyorlar” diyen Ayzem Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Çalışkan, bunun kendileri için büyük bir kıymet ve gurur kaynağı olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Üretilen ürünlerin beğenilerek takdir görmesinin verdiği haz ve heyecan, başarı noktasında Ayzem için itici gücü oluşturuyor. Tıpkı bir balıkçının balık tutmadan zevk alması, yemek yapmayı seven birinin o mutlulukla mutfakta harika şeyler ortaya çıkartması gibi markanın tutkusu da yeni ve özgün desenler ortaya koymak.

Bazen bir tasarım saatler süren denemeler sonucunda meydana geliyor. Burada işin püf noktası iyi bir tasarım ekibine sahip olmakta yatıyor. İşte tam bu noktada bir sıfır önde olan markanın bünyesinde işlerini severek yapan bir ekip ruhu var.

Desen çeşitliliği için dijital baskılı alevli laminasyon tercih ediliyor

Ürünlerin farklı zevklere hitap etmesini önemseyen Ayzem, çözümü dijital baskılı alevli laminasyon ürünlerinde buluyor. Üretim parkurunda önemli bir bölümü oluşturan bu ürünler, uygulanan yöntem nedeniyle daha fazla desen elde etme imkanı sağlarken, yüksek dayanıklılık da sunuyor. Marka, maliyeti diğer laminasyon sistemlerine göre daha yüksekte olsa, alevli laminasyon ile kaliteli üretim anlayışından ödün vermiyor.

Artık yeni nesil bayanların sosyal ve çalışma hayatının içinde daha aktif rol almaları klasik ev işlerine hızlı çözümleme ihtiyacı doğuruyor. Bu konuda yeni nesil kaymaz tabanlı halılar çalışan bayanların imdadına yetişiyor. Kolay temizlenebilmeleri, makinede yıkanabilirliği ve çabuk kuruyabilmesi büyük zaman kazandırıyor. Ayrıca ekonomik fiyatlarda olması yaşam alanlarında sürekli farklılık ve yenilik isteyen müşteri zümresinin de yüzünü güldürüyor. Bununla birlikte hafif ve kolay kaldırılabilir olmaları fiziksel sağlıklarını risk etmiyor.

Ürün gruplarına göre sınıflandırdıkları markaların olduğu gibi özel konseptler çalıştıkları müşteri markalarının da mevcut olduğunu belirten Çalışkan, “Konsept müşterilerimizin ürünleri birbirleri ile çakışmaz. Her müşterin kendi beklentilerine göre mamüller üretilir ve diğer müşterilere servis edilmez. Ticari hiyerarşiye önem vermekte, aynı deseni pazarda çakışması muhtemel iki firmaya sunmamaktayız” diyor.

Ayzem, ülke ekonomisine katkı sağlamak adına Türk kalitesini dünyada en iyi şekilde temsil ediyor. Yurtdışı ve yurtiçindeki fuarlarda boy gösteren marka, Domotex fuarına da düzenli olarak katılım sağlıyor. Uluslararası arenada yakaladıkları başarıyı ise öncesinde iç piyasada rüştünü ispatlayıp, ihracata yönelik ön hazırlık yapmaya bağlayan Ayzem, yurtdışı ayağını yavaş yavaş yürüterek ilk etapta Almanya, Arnavutluk, Romanya, Belarus, Rusya, Avusturya’ya ihracat gerçekleştirmiş.

Dekoratif halı el halısına alternatif değil!

Teknoloji çağındayız… Teknolojik gelişmeler inanılmaz hızda ilerlerken, şuan üretilen tüm ürünlerin çeşitliliği bu gelişmeler sayesinde gerçekleşiyor. “Hem baskılı mamüllerde hem de örme ve dokuma kumaşlarda teknolojinin getirdiği çeşitliliği görebiliyorsunuz” diyen Çalışkan, öte yandan el halısına ve işçiliğine büyük saygıları olduğunu ve el halısının her ilmeğinde ayrı bir emek ayrı bir hayat olması nedeniyle dekoratif halının buna alternatif oluşturmadığının altını çizdi.

Her zaman el halısının kıymetini bilen ve destekleyen Ayzem, iki halının da kullanım kültürünün farklı olması nedeniyle, dekoratif halının el halısının kulvarına hiçbir zaman girmeyeceğini de sözlerine ekliyor.

Özel tabanlı kaymaz halı ile maksimum fayda…

Şu sıralar özel bir kaymaz tabanlı ürünün Ar-Ge’sini tamamlamak ve piyasaya arz etmek üzere olan Ayzem, müşterilerin hem fiyat hem de kullanım konusunda büyük memnuniyet duymasını hedefliyor.