Altın İplik Halı

2009 yılından bu yana faaliyet gösteren Golden Yarn Kapadokya’ya yolu düşen halı meraklılarının vazgeçilmez uğrak noktasıdır. Golden Yarn toplam 6000 m2 kapalı alanda 116 kişilik ekibi ile servis vermektedir. Golden Yarn, 2010 yılından itibaren Nevşehir Defterdarlığı tarafından üst üste 5 yıl Kurumlar Vergisi Plaketlerini almaya hak kazanmıştır. Ayrıca faaliyetleri dolayısıyla İHİB platin başarı sertifikası, SGK Teşekkür Belgesi ve İşkur Teşekkür Belgesi’ne sahiptir. Bölge için önemli kaynaklar üreten marka aynı zamanda uluslararası anlamda kültür elçiliği görevini de yürütmektedir. Golden Yarn tesislerinde başta Japonya olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden gelen misafirlerimize hem Türk halısının dokunuşu, ipek çekimi, ipek ve yün boyama konularında bilgiler aktarmakta ve satış üzerine faaliyet gösterilmektedir.

Golden Yarn toplam 6000 m2 kapalı alanda 116 kişilik ekibi ile servis vermektedir. Mağaza içerisinde 8 servis salonu, 5 İpek Salonu, 4 Anex, 2 Dokuma Salonu ve 2 İpek Çekim Salonu bulunmaktadır. Kapadokya’dan yola çıkarak tüm Türkiye’nin halı kültürünü ve çift düğüm tekniğini çok zengin çeşitleri ile misafirlerine tanıtan Golden Yarn atölyelerinde toplam 26 bayan dokumacı görev yapmaktadır.

Mağazamızda dokunan veya tedarikçilerden temin ettiğimiz tüm halılar Türk halı motifleriyle süslü halılardır. Mağazamızda İpek/İpek – Yün/Yün – Yün/Pamuk – Pamuk/Pamuk cinslerinden çok çeşitli ürünlerimiz satışa sunulmaktadır. Tüm halılarımız dünyada örneği tek olan ÇİFT DÜĞÜM tekniği olan halılardır. Dokumacı sayısının fazlalığı ve evlerde dokutulan halılar sayesinde işletmemiz bölge istihdamına katkı sağlamakla birlikte, Türk halıcılığının gelecek nesillere taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır.

  • Haflı Mevkii Ürgüp Yolu 4.Km Uçhisar / Nevşehir, TR
  • +90 384 219 3110
  • info@altiniplikhali.com
  • www.altiniplikhali.com