Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastikten ambalaj üreticilerinden biri olan Abdioğulları,tarımsal ve endüstriyel ambalajdan sonra teknik tekstile de geçiş yaptı. PP’den üretilen ve un, yem, kömür, çimento, alçı ve kireç torbası ile PE’den imal edilen patates, soğan ve narenciye gibi yaş sebze ve meyvelerde kullanılan torbalardan sonra halı tabanını da ürün gamına ekledi. Duvardan duvara halıların, banyo tekstili ürünlerinin ve suni çim halıların üreticileri için önemli bir girdisi olan halı tabanı üretimi için 30 milyon liralık bir yatırım yapan Abdioğulları, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesis sayısını da 6’ya çıkarmış oldu. Firma, yeni ürünün marka ismini, kendi markaları Filpa ve ürünün İngilizce karşılığı Backing ’ten esinlenerek Filback olarak belirledi. Abdioğulları, bu ürünle hem Türkiye’de hem de yurtdışında yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) İkinci 500 listesinde 87’nci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 1000 listesinde de 595’inci sırayı alan ve bunların yanı sıra Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine giren firma yeni bir tesisi ile faaliyet alanını da 270 bin metrekareye çıkardı. 1996 yılında sanayiciliğe ilk adımlarını attıklarını belirten Abdioğulları Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütçü, “Firma kurucusu rahmetli babam Abdi Sütçü’ nün bizlere emaneti ve halihazırda ihracat pazarlarında bilinen adımız Filback ile hedefimiz Türkiye pazarında bilinen kaliteli seviyemiz ile müşterilerimize tedarik imkanları sağlamak ve diğer ürünlerimizde olduğu gibi dünya pazarlarında pay sahibi bilinen bir marka olmaktır. Bu hedefe kısa süre içerisinde ulaşmak en büyük amacımızdır” dedi.
Sütçü, yan ve entegre üretimin yapıldığı tesiste Filback için seri üretime geçildiğini belirterek, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ihracat faaliyetleri ile yurtdışında da markanın tanıtımına başlandığını söyledi. Filback markasıyla halı tabanı ürünü üretimine adım atan Abdioğulları, 85 kişiye ek istihdam sağlayarak toplam istihdam sayısını da bin 175 kişiye çıkardı. Salih Sütçü, yeni ürünleri Filback’in tüfte halı üreticileri için önemli bir ürün olduğunu söyledi. Sütçü, taban kumaşının, halının kalitesine dokuma deseni, mukavemeti ve boyutsal kararlılığı ile doğrudan etki ettiğini belirterek, kullandıkları teknolojilerin 2.12 metre, 3.86 metre, 4.18 metre gibi standart enlerin yanında 5.40 metreye kadar enlerde kumaş üretimini mümkün kıldığını ifade etti. Sütçü,”Filback doğru rulo uzunluğu, güçlü kenarı ile kullanıcıya temel avantajlar sunuyor. Tufting sırasında iğne saptırmayı önlemek için tek ve çift fibrilizasyon alternatifi de sağlıyor. Optimal rulo uzunluğu ve rulo çapı ile nakliyede de tüketiciye üstünlük kazandırıyor” şeklinde konuştu.