Abdioğulları Plastik ve Ambalaj A.Ş. Salih Sütçü’den 2017 Değerlendirmeleri

Kısaca firmanızı ve sizi tanıyabilir miyiz ?

Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. 1963 yılından bu yana, plastik ambalaj sektöründe faaliyet göstermekte olup, kurulduğu günden bugüne yüksek teknolojiyle PP ve PE bazlı ürünler üretmektedir. Tarımsal ve Endüstriyel ürünlerin korunmasında ve ambalajlanmasında son teknoloji ürünü makineleri ve tecrübeli elemanları ile üretim yapan Abdioğulları 6 tesisinde yaklaşık 1250 çalışanı ile Türkiye’ nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik üreticilerinden birisidir.

Firmamızda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarımız mevcut olup yakın zamanda ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikası alınması hedeflenmektedir. Salih Sütçü olarak ben, firmanın yönetimindeyim.

2017 yılını sektör açısından değerlendirir misiniz? 

Türkiye’ nin yanı sıra global pazarlarda da söz sahibi olan Abdioğulları geçmişi 50 yıllık tecrübeye dayanan, eğitimli, genç, dinamik çalışan kadrosu, teknolojiyi yakından takip eden, inovasyona ve AR-GE çalışmalarına önem vermekte ve  her yıl bir öncekine göre yükselim gösteren ivmesiyle 2017 yılında ISO’nun Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde 448. sırada,  Abdioğulları Plastik ve Ambalaj San. A.Ş. tarafından kurulan Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş. TİM 1000 listesinde 375. sırada yer almıştır.

2017  yılını firmanız açısından değerlendirir misiniz?

Önümüzdeki dönemde şu anda inşaat aşamasında olan 7. tesisimizi teknik tekstile yönelik olarak kurmayı planlamaktayız. Bu yeni yatırımımızla ülkemize büyük çoğunlukla ithal gelen agro tekstil ve geo tekstil ürünleri üretmeyi planlamaktayız.

2018 yılından beklentileriniz sektör olarak nelerdir ?

Firmamız mevcut durumda yatırımlarımızın ve üretimin yüzde 50’sini ihraç etmektedir. Önümüzdeki dönemde de bu oranı korumayı planlamaktayız. Hedefimiz her yıl bir önceki yıla göre minimum yüzde %5 , mümkünse %10 ihracat oranımızı arttırmaktadır.

 

Abdioğulları Plastik ve Ambalaj A.Ş. Hakkında;

Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. 1963 yılından bu yana, plastik ambalaj sektöründe faaliyet göstermekte olup, kurulduğu günden bugüne yüksek teknolojiyle PP ve PE bazlı sentetik ambalaj ürünleri ve tarım ipi çeşitleri üretmektedir.

Tarımsal ve Endüstriyel ürünlerin korunmasında ve ambalajlanmasında son teknoloji ürünü makineleri ve tecrübeli elemanları ile üretim yapan Abdioğulları; yaklaşık 1250 çalışanı, 267.000 m2‘ lik alanda yer alan 6 tesisi ile Türkiye’ nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden birisidir.

ISO 9001 Kalite Belgesi, TSE, TSEK ve Gıda Sicil Sertifikasına sahip olan firmamız, üretiminin yaklaşık %50’sini ihraç etmekte olup, firma bünyesinde geniş bir ürün portföyü bulundurmaktadır.

Abdioğulları tarafından kurulan FİLPA Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş., büyük çoğunluğunun Avrupa ülkeleri olduğu 35 ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

MİSYON

Yetkinliği sürekli geliştirilen deneyimli ekibi ile, müşterilerin ve çalışanların memnuniyetine odaklanmış olan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj A.Ş., dinamik ve güçlü kurumsal yapısı ile sektörüne, ülkesine ve Dünya’ya kaliteli hizmet ve ürün sunar.

VİZYON

Müşterilerin ve çalışanların memnuniyetini sağlayarak; sektöründe, Türkiye’nin en iyisi olmak ve yenilikçi anlayışı ile Dünya’da plastik dokuma sektöründe markalaşmak.

  • Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi OSB Sabancı Caddesi No:8 PK: 01310 Sarıçam/ADANA
  • +90 322 394 36 27
  • +90 322 394 37 37
  • info@filpa.com.tr