Atlas Halı’nın Derun’una “Tasarım Oscar’ı”

Atlas Halı bu ödül ile, kitlesel pazarlama (mass marketing) yapan firmalar arasında, “En İyi Tasarım Ödüllü İlk Halı Markası” unvanına da sahip oldu.

· Ödül için toplam 351 başvurunun yapıldığı Design Turkey’de “En İyi Tasarım” ödülünü kazanan Derun; Üsküdar’ın Boğaz’a bakan yamaçlarındaki bir evin penceresinden, erguvan ve ıhlamur ağaçlarının arasından Kabataş sırtlarını seyretmenin keyfini ve derin anlamlarını içeriyor.

· Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açılış konuşmasını yaptığı ödül törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yaptığı konuşmada, tasarımcıları tebrik ederek, “Tasarımcılarımız, global pazarda rekabet gücünü ve ihracatını artıracak tasarımlarıyla Türkiye’nin geleceğini tasarlamış oluyorlar; yenilikçi ve farklı olmak lazım” dedi.

· “Derun” ile ödül kazanan Atlas Halı’nın Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu da, ödül ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Nano halı inovasyonumuzla fark yarattık; Derun ile de tasarımdaki farkımızı anlattık. Tasarım Oscar’ı olarak kabul ettiğimiz bu ödül, bizim için değerli bir motivasyon kaynağı oldu” dedi.

TURQUALITY programı dâhilinde; T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) ile Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezi (ICSID) işbirliğiyle düzenlenen endüstriyel tasarım değerlendirme sistemi “Design Turkey 2014 Ödülleri”nde kazanan markalar, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen özel bir geceyle açıklandı.

Yenilikçi ve farklı tasarımlar rekabet gücünü ve ihracatı artırır!

Atlas Halı’nın “Derun” adlı ürünüyle (Petunya Koleksiyonu) “En İyi Tasarım” ödülünü almaya hak kazanan kitlesel pazarlama yapan firmalar arasındaki ilk halı markası olduğu gecenin açılış konuşmasını TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yaparken; geceye katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de kazananları tebrik etti.

Bu yıl 4.ncüsü düzenlenen ve toplam 351 başvurunun yapıldığı “Design Türkiye 2014” ödül töreninde konuşan Nihat Zeybekçi, “Ödül alamayanlar şansını seneye yine denesinler, önemli olan bu yarışa katılmak” dedi. Zeybekçi, Ar-Ge’nin, başarılı tasarımların Türkiye’nin geleceğini de şekillendirdiğini; global pazara sunulan ürünlerdeki yenilikçi ve farklı tasarımların rekabet gücümüzü ve ihracatımızı artıracağına dikkat çekti. Kazanan markalara ödülleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ETMK Başkanı Ayberk Yağız tarafından sunuldu.

“Nano halı inovasyonumuz ile fark yarattık; Derun ile de tasarımdaki farkımızı anlattık!”

Design Turkey’de kazandıkları bu ödülün Atlas Halı ailesi için oldukça anlamlı olduğunu söyleyen Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “Atlas Halı olarak, Design Turkey 2014’de “En İyi Tasarım” ödülüne layık görülen Derun ile kitlesel pazarlama (mass marketing) yapan ilk halı markası unvanını da almış olmaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Bundan üç yıl önce topraklarımızdaki geçmişi 2 bin 300 yıl öncesine dayanan halıcılık sektöründe “inovatif” yaklaşımlar ile fark yaratma vizyonuyla yola çıktıklarını anlatan Bebitoğlu, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda tüketicilerimizin bizden estetik olduğu kadar fonksiyonel ürünler de beklediğini gördük. Böylece dünyada ilk kez ışık enerjisiyle kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan ‘nano halı’mızı ürettik. Nano halının fonksiyonel özellikleriyle genç ve yetenekli tasarım ekibimizin mükemmel çizgileri bir araya geldi ve ortaya tasarımla yenilikçiliği en güzel şekilde bir araya getiren koleksiyonlarımız çıktı” dedi.

Ar-Ge ve tasarıma yapılan yatırımların sonucu olarak ortaya çıkan nano halı koleksiyonları ile dünya halı sektörüne de benzersiz bir armağan sunan Atlas Halı’nın 2013 yılında yüzde 350 gibi bir büyüme sağladığını da hatırlatan Bebitoğlu, Design Turkey 2014 gibi prestijli yarışmalarda kazanılan başarıların oldukça değerli bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

“Derun” ile evde derin anlamlarla dolu keyifli bir seyir!

Uluslararası markalaşmanın ve endüstriyel tasarımın gelişimine katkı sağlamayı; iyi tasarımın kullanıcı ve üreticiler tarafından daha fazla talep edilmesine dikkat çekip, tasarımda kalite ve değer yükseltmeyi hedefleyen Design Turkey’de “En İyi Tasarım Ödülü”nü alan Derun, Atlas Halı tasarım ekibinin genç ve yetenekli tasarımcılarından Eda Güreli Şen’in çizgilerini taşıyor.

Kendi kendini sürekli temizleme özelliği ile leke barındırmayan, uzun yıllar boyunca renklerinin canlılığını koruyarak ilk günkü gibi ışıl ışıl kalabilen “Derun”, şehir hayatının sadece yüzeysel bir karmaşa olmadığını; yüzeysel karmaşanın ötesindeki huzuru hissedip, bu duyguları evin ortamına taşıma çabasını yansıtıyor. Erguvan çiçeklerinin renklerine ıhlamur kokularının eklendiği; İstanbul hayatının geçmişinin, bugününün ve geleceğinin bir araya müthiş bir uyum içinde geldiği Derun; Üsküdar’ın Boğaz’a bakan yamaçlarındaki bir evin penceresinden, erguvan ve ıhlamur ağaçlarının arasından Kabataş sırtlarını izlemek gibi derin anlamlara sahip, keyifli bir seyir duygusu yaşatıyor.

About haligazetesi 32 Articles
Halı Gazetesi, Halı Mağazaları, Halı üreticileri, dekorasyon ürünleri, iç mimarlık ofisleri sahibi iş adamlarına ücretsiz olarak dağıtımı yapılan ve sektörel gelişmelerden haberdar eden aylık bir yayındır.