CAMİ SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ İSTANBUL’DA CAMİ YAPI EKİPMANLARI FUARINDA BULUŞTU

Hüs&Er Medya yayıncılık, Aktif Fuarcılık tarafından 20-23 Şubat’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, düzenlenen törenle ziyaretçilerine kapılarını araladı.Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nın Genel Koordinatörü Hüseyin ŞAHİN açılış konuşmasında şunlara değindi: “İslami kültürümüzün gelecek nesillere de taşınmasına vesile olmak gayesi ile dünyada ve Türkiye’de ilk defa düzenlediğimiz ‘CAMİ YAPI EKİPMANLARI’’ sektör fuarımızı 20-23 Şubat 2014 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirdik.

Cami Yapı Ekipmanları Fuarı sektördeki üreticileri, ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanları bir araya getirdi. Bu fuar, sektöründeki en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, yaratıcılığı ve iş fırsatları ile 2014’te sektörün zirvesine yerleşmiştir. Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, 7.000 m2 alanda 65 firmayı bir araya getirdi.

IMG_0021

Sektörde 200 milyon dolar civarında ihracat yapılmaktadır. Sektörde şu an kayıtlı firma sayısı 200’dür. İşçilik yapan firmalarla birlikte bu sayı 500’e kadar çıkabilmektedir. Bu anlamda Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nın önemi sektörümüz için büyüktür.

IMG_0027
4 bin civarında ziyaretçinin katıldığı fuarımıza özellikle Türkiye genelinden; İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Bursa, Balıkesir, İzmir, Kütahya, Isparta, Denizli, Konya, Bolu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Manisa, Giresun, Tranzon, Rize, Erzurum, Van, Bingöl, Gaziantep, Aksaray, Kayseri, Antalya, Erzurum, Kocaeli, Düzce, Adapazarı, Edirne illerinden yoğun katılım gerçekleşti.
Yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz ise; Almanya, Dubai, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, İran, Irak, Belçika, Fransa, Avustralya, Hollanda ülkelerinden oldu ve fuarımıza büyük ilgi gösterdiler.
Cami yapan ve camiyi döşeyen Türk firmalarına; AB, Türkiye Cumhuriyetler ve Arap ülkelerinden büyük ilgi var.
İlk kez gerçekleştirdiğimiz Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nın Türkiye’nin cami sektöründe dünya genelindeki yerini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Fuarımız ulusal ve uluslararası boyutta büyük ilgi gördü.
Cami Yapı Ekipmanları Fuarı 2. Kez Cami Sektörü ile Buluşuyor!

IMG_0007

Cami Yapı Ekipmanları Fuarı 16-19 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi (Yeşilköy )’de 11. salonda 2. kez düzenlenecek.
Fuarımızın ilki yine İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Şubat 2014 tarihinde gerçekleşmişti. Camilere iş yapan ürünleriyle birbirinden değerli, kalitede kendileriyle yarışan firmalarımızın katılımıyla ve ziyaretçi olarak Türkiye ve yurt dışından gelen cami hocaları, cami dernekleri, mimarlar ve hayırsever iş adamları ile birlikte fuar başarılı bir şekilde geçti. 4 gün boyunca süren fuarı 5.732 ziyaretçi gezdi. Fuara katılan ziyaretçiler Türkiye genelinden çoğunlukla İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Bursa, Balıkesir, İzmir, Kütahya, Isparta, Denizli, Konya, Bolu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Manisa, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Van, Bingöl, Gaziantep, Aksaray, Kayseri, Antalya, Erzurum, Kocaeli, Düzce, Adapazarı, Edirne illerinden geldi. Yurt dışından ise Almanya, Dubai, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, İran, Irak, Belçika, Fransa, Avustralya, Hollanda ülkelerinden büyük ilgi gösteren ziyaretçiler oldu.

İslami kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak amacıyla dünyada ve Türkiye’de 2. kez düzenleyeceğimiz “CAMİ YAPI EKİPMANLARI FUARI”nda daha büyük başarılar katılacak olanlar yerlerini çoktan aldı. Sizleri de yanımızda görmekten mutluluk duyarız