Katar Büyükelçisi El Şafi, GAİB’i ziyaret etti

Ortadoğu Sosyal Projeler Araştırmalar Genel Merkezi Derneğinin (OSPAM) davetlisi olarak Gaziantep’e gelen Katar Büyükelçisi Salem Mübarek El Şafi, GAİB’e gerçekleştirdiği ziyarette Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan ile bir araya geldi.

Katar’a ihracat gerçekleştiren GAİB üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede iki ülke arasındaki iş birliğinin arttırılmasına yönelik konular ele alındı.Katar Büyükelçisi El Şafi’yi aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, Katar’ı kardeş ülke olarak gördüklerini ifade etti. Katar ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin istenilen seviyelerde olmadığına dikkat çeken Kaplan,” Ülkemizden, Katar’a 6 milyon dolarlık bir ihracatın yapıldığını görmekteyiz. Bu rakam arzu ettiğimiz ve istediğimiz bir rakam değil. Bu nedenle iki ülke arasındaki işbirliğinin ilerleyen yıllarda daha üst noktalara taşınmasını arzu ediyoruz ”dedi.

Gaziantep’ten gerçekleştirilen ihracat rakamları hakkında da bilgiler aktaran Kaplan, “Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bunun 1,5 milyar dolarını halı ihracatı oluşturuyor. Dünya halı üretiminin yarıdan fazlasını tek başına gerçekleştiren Gaziantep, 140 ülkeye halı ihracat yapmakta” diye konuştu.

Gaziantep’in Türkiye ve dünya ekonomisi için öneminin farkında olduklarını kaydeden Katar Büyükelçisi El Şafi ise özellikle son yıllarda iki ülke arasında siyasi alanda atılan ciddi adımları, ticari ve ekonomik alanda da geliştirmek istediklerini söyledi.

Katar’da, 60’a yakın Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini ve bunların 35’inin inşaat sektöründe yer aldığını belirten belirten El Şafi,konuşmasında Katar’ın en büyük projelerinden Doha Metrosu “Gold Line” ihalesini 4,4milyar dolarla Türk şirketlerin kazandığını hatırlattı. El Şafi, 2022 Dünya Kupasına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’ın Türk yatırımcısına önemli iş sahaları açacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Hakkında haligazetesi 32 Artikel
Halı Gazetesi, Halı Mağazaları, Halı üreticileri, dekorasyon ürünleri, iç mimarlık ofisleri sahibi iş adamlarına ücretsiz olarak dağıtımı yapılan ve sektörel gelişmelerden haberdar eden aylık bir yayındır.