Evteks Fuarında Halı Gazetesi Yine Her Yerde

EVTEKS, APRIL EFFECT-NİSAN ETKİSİ Konumlaması ve “Büyüleyici” 2019 trend konseptiyle 24. Kez kapılarını dünyaya açtı.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) CNR Fuarcılık ile birlikte gerçekleştirdiği EVTEKS Fuarı, TC Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih METİN, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin TİN, İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, TETSİAD Başkanı Ali Sami AYDIN ve CNR Holding Genel Koordinatörü Cem ŞENEL’in açılış konuşmaları; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda EREM, sektörün ihracat birlikleri ve oda başkanlarının yanı sıra sektör paydaşlarının katılımı ile 24. kez kapılarını açtı.

Sahip olduğu güçlü ve büyük kapasite ile ev tekstilinin her alanını, 23 yıldır Mayıs ayında bir araya getiren EVTEKS Fuarı, EVTEKS NİSAN konumlandırması ile 2018 yılından itibaren Nisan ayında gerçekleşecek. EVTEKS yeni konumlandırması ile doğayı örnek alarak ev tekstilinde özellikle tasarım trendi açısından dünyaya yön veren uyanışı, gelecek sezonun ürün ve tasarımlarını sunmayı, dünya ev tekstili oyuncularını yenilikte buluşturmayı, böylece tasarımda Türk ev tekstili ürünlerini kullanacak olan markalara farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor.

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın yaptığı açılış konuşmasında:

“Bu sene EVTEKS’te sizlerin de fark ettiği önemli bir yenilik var. EVTEKS artık, tüm dünya tekstilcilerinin ajandasında EVTEKS APRIL olarak yerini almaya başladı. Özellikle fuarımızın ‘tasarım ağırlıklı bir trend fuarı algısını pekiştirmek’ ve aynı zamanda dünyadaki tasarım sonrası üretim süreçlerine zamanında dahil olabilmek amacıyla fuarımızın değişen tarihi ve APRIL EFFECT konumlandırması, gücümüzü ve algımızı çok daha ileriye götürecek şekilde planlandı. Doğanın Nisan ayında yeniden doğması, canlılık içinde, heyecanla, taptaze bir şekilde yenilikler sunması bize ilham verdi. Çünkü biz de baharın en güzel ayı olan Nisanda, dünyaya yeni sezonun trendlerinden oluşan dev tasarım koleksiyonları sunuyoruz… Ev tekstili dünyasına her Nisan ayında tıpkı doğanın yeniden hayata başlaması heyecanı gibi, biz de heyecanla, taze tasarımlarımızla yepyeni bir başlangıç sunuyoruz. Bu nedenle yeni konumlandırmamız, NİSAN ETKİSİ… APRIL EFFECT. Fuarımızın ajandalarda yer alması içinde EVTEKS APRIL olarak tanıtımlarımızı sürdürdük sürdürmeye devam edeceğiz. EVTEKS artık, dünyanın ev tekstili tasarımının APRIL EFFECT’i olacak… Tüm dünyada Nisan ayı EVTEKS’in ayı olarak zihinlerde yerini alacak.” dedi.

EVTEKS Fuarı, bu yıl 160 bin metrekarelik bir alanda, 1000’den fazla marka ile 120 ülkeden, 150 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Ziyaretçiler 24-28 Nisan tarihleri arasında EVTEKS’te özel olarak hazırlanan trend alanında Nelly Rodi 2019 tasarım trendlerini ve bini aşkın markanın stantlarında 2019 yılı koleksiyonlarını görebilecekler.

“Design Seminars by EVTEKS” programı kapsamında düzenlenen eğitim seminerlerinde bu yıl 25-26-27 Nisan tarihlerinde toplam 14 oturum gerçekleşecek. Birbirinden değerli birçok tasarımcı ve akademisyenin eğitim vereceği seminerler tasarımcıları, öğrencileri, marka yetkililerini ve alıcıları ağırlayacak.

Perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili, iplikler, yer kaplamaları, duvar kaplamaları ve dekorasyon ürünleri gibi çok çeşitli ürünlerin sunulduğu EVTEKS Fuarı’nın katılımcı ülkeleri arasında ABD, İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Çin, Portekiz Fas, Avusturya, Almanya, Makedonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Mısır, Hollanda, Bulgaristan ve Bosna Hersek yer alıyor.

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, EVTEKS Fuarı ile ilgili açıklamasında sözlerine şöyle devam etti: “Yeni konumlandırmaya duyduğumuz ihtiyacın arkasında aynı zamanda değişen ve dönüşen dünyanın etkisi de var. Endüstri 4.0’a doğru ilerlediğimiz bugünlerde dünyada Endüstri 5.0 tartışılmaya ve planlanmaya başlandı. 3D yazıcılara daha yeni yeni alışmaya çalışırken, hareketi ve dönüşüm hafızasını da sunan 4D yazıcılar hayatımıza girdi. Bitcoin diye bir sanal para birimi benzerleriyle milyar dolarlık finansal araç olma yolunda ilerliyor. Yok olmaya başlayan doğayı korumak için bu sefer değişik alanlarda teknoloji de devreye girmeye başladı.

Tüm üretim ve ardından da tasarım alanlarının, insanlığın ve canlıların geleceği için daha iyi bir dünya oluşturmada önemleri giderek artıyor. Teknoloji hayatın her alanına etki ediyor. Hem yaşanılabilir daha iyi bir gelecek hem de kaynakların verimli kullanılmasının önemi aşikâr. Anlaşılacağı üzere mevcut düzen ile iyilik oluşturmaya yönelik çalışmalar birbirine karışıyor. İşte tam da bu değişim ve karmaşa içinde bu yıl EVTEKS APRIL’da, Nelly Rodi ile ortak gerçekleştirdiğimiz ve artık geleneksel olan dünya ev tekstili tasarım trendlerinin 2019 sunumu karşımıza çıkıyor.

İçinde olduğumuz kaos, 2019 trendlerinin oluşmasını da sağladı. Fascination, “cezbedici” ya da “büyüleyici” olarak nitelediğimiz durum 2019 trendinin temel kavramı. Amaç bu kaos içinde elindeki materyal ile geleceğe yönelik en değerli tasarımları oluşturmak. 2019 trendlerinin detayları, gezdiğinizde fuar boyunca sizlerle birlikte olacak. 2019 yılında dünya, ev tekstilinde bizlerin ürettiği tasarımlarla ilerleyecek ve bunların ilk örnekleri de EVTEKS’te yer alıyor.

Dünya ev tekstilinde tasarım ve üretimdeki büyüklüğümüz ve dünya firmalarının Türkiye ile algısı her geçen yıl daha gelişmekte. Bu noktaya gelebilmek için hem TETSİAD hem de ev tekstili üretimi ve ihracatı yapan iş adamlarımız büyük emek sarf ediyor. Katma değeri daha da yükselterek ülkenin ihracat girdisini arttırmak bundan sonra en büyük amacımız. Bu amaç doğrultusunda tasarım ağırlıklı üretimi arttırma, markalaşma, AR-GE ile inovatif ürün gamını çeşitlendirme konularına ağırlık veriyoruz. 2018 yılının ihracat girdisini katma değer ile ne kadar yükseltirsek ülkemiz adına kendimizi o kadar başarılı sayacağız. TETSİAD olarak bu yıl 24.’sünü düzenlediğimiz alanında dünyanın iki büyük fuarından biri olan EVTEKS Fuarı ile tüm dünyadaki ev tekstilcilerini İstanbul’da bir araya getiriyoruz.”

Türk ev tekstili üreticilerinin ve dünya tekstilcilerinin bir araya geleceği EVTEKS Fuarı 24-28 Nisan 2018 tarihleri arasında CNR EXPO’da ziyarete açık olacak.