Zollanvari Pers Halılarının Ruhunu Yansıtıyor

İran halı tasarımı ve dokumacılığının ruhunu tasvir eden Zollanvari halıları, dünya genelinde 2000 yıldan fazla zamandır değer kazanmış olağanüstü bir sanatın da sürdürülmesine katkıda bulunuyor. Pers dokuma estetiğinin ihtişam ve bolluğunun bu derin anlayışını kullanan firma, halı sanatını yaratmada bilgi birikimi oluşturarak, eşsiz ve zamansız hale getiriyor.

Zollanvari’nin hikayesi, Gholam Reza Zollanvari 1947’de büyükbabasının verdiği mirası yürüten babasının halı işine girmesiyle başladı. Başlangıçta Güney İran Yörükleri’nin geleneksel ürünlerine odaklandı. Yüksek yığınlar şeklindeki bu renkli halı Gabbehs, yalnızca evlerde yatak örtüleri ve yatak örtüleri olarak kullanılmak üzere düğümlendi. Gabbehs’e olan sevgi ve talep, yıllar boyunca büyümüştür. Gholamreza Zollanvari, yeni Gabbehs’leri daha çağdaş tasarımlarla dokumaya başlamak üzere Ghashgha’i ve Luri göçebeleri ile çalışmaya başladı.

1985 yılında Gholamreza’nın oğlu Reza, Avrupa pazarına doğrudan erişmek için Zürih’te şirket kurdu. Şirket, 1989 yılında geniş boyda ve oda büyüklüğündeki Gabbehs’lerin doğal boyalı elde eğrilmiş yün kullanmasıyla başladı ki bu daha sonrasında İran halıcılık tarihinde bir kilometre taşı olarak kabul edildi. ‘Yeni’ Gabbehs, Batı pazarlarının taleplerini karşılamak üzere dokunmuş taze renkler, boyutlar ve desenlerle dünya pazarına patladı. Kısa bir süre sonra da Gabbehs, Zollanvari adı ve şirketin yenilikçi ruhu ile eş anlamlı hale geldi.

Gholamreza’nın ikinci oğlu Hamid, İran’daki işleri devraldı ve orada Şiraz’ın yakınında ikinci bir merkez inşa edildi. Bu merkez herşeyi tek bir çatı altında toplayarak tasarım, boyama ve depolamanın yapıldığı yer oldu. Yıkama, müşteri hizmetleri ve nakliye hizmetleriyse Tahran’da bulunuyordu.

Altıncı nesil Zollanvaris, Hamburg, Cape Town, İstanbul, Şangay ve Secaucus, NJ, ABD’deki aile girişiminde aktif olmaya devam ediyor.

Zollanvari, İran’daki çeşitli göçebe kabilelerle geniş kapsamlı kişisel ilişki kuruyor ve besliyor. Zollanvari halı üretimi, göçebelerin ve doğal çevrenin geleneksel yaşam biçimi için hassas bir şekilde saygı göstererek kendisini farklı kılıyor. Tüm Zollanvari ürünleri, kendi halı ve dokumalarının her ikisinin de Şiraz’daki merkezi karargahlarında, yüksek kalitede çevre dostu bitkisel boyaları kullanılarak boyanmış, elde eğrilmiş bir yünden yapıldığını garanti eden kendi Etiket & Garantisi’ni (Label & Warranty) taşıyor.

Zollanvari, elde eğrilmiş koyun yününden yapılmış ve geleneksel olarak bitkisel doğal boyalarla boyalı el dokuması halılar (halılar, gabbeler, kilim ve jajimler) için OEKO-TEX® Standard 100 Sertifikası alan tek İran el yapımı halı üreticisidir. Muayene sırasında, belirtilen Zollanvari ürünlerine, cilt ile doğrudan temas eden ürünler için oluşturulan standardın insan-ekolojik gereksinimlerini karşıladıklarını onaylayan Sınıf 11 sertifikası verilmiştir. Zollanvari ayrıca firma için büyük bir övgü kaynağı olan ve dekorasyon / mobilya grupları için zararlı maddeler testini geçtiğini kanıtlayan Sınıf IV sertifikasına da sahiptir.