Yenilikçi Tasarımların Adresi: Associated Weavers

2016 yılında, Associated Weavers’ın (AW) 630 çalışanı 27.6 milyon metreküp halı üretimi ve 176 milyon avro satış cirosuna ulaşarak büyük bir başarıya imza attılar. 2017 yılı sonu rakamları henüz açıklanmamış olsa da başarının devam ettiği yıl boyunca elde edilen rakamlarla aşikar. AW bugün, 55’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor ve Birleşik Krallık ile Almanya’da satış ofisleri bulunuyor. Şirket merkezi ise ana üretim yerinin bulunduğu Belçika’nın Ronse kentinde yer alıyor.

Associated Weavers 1960’lı yıllarda, geniş tezgahta dokunmuş desenli halı tasarımcısı olarak adını duyurdu. AW’nin yenilikçi tasarımları, yıllardır trend belirleyicisi olarak Avrupa’da ve İngiltere’de çok talep görmüştür. Zengin ve lüks Axminster tasarımlarıyla renklerini halılarda canlandırma hususunda önde gelen bir şirket oldu AW. Bazı önemli pazarlarda, kontrast motifli halı talebi keskin bir şekilde azalmaktadır. Günümüzde birçok tüketici, tek renkli halıları veya puanlı ya da tonsürton tasarımları tercih etmektedir. İç dekorasyon ve iç mekan tekstilinde renk, doku ve teknik açısından tüm ana eğilimleri ve yenilikleri yakından takip eden AW, halının yaratıcı, çağdaş ve yenilikçi niteliklerini sürekli olarak geliştirip pazarlamada başarılı oluyor.

AW artık başarılı iç mekan tekstili grubu Belgotex International’ın bir parçası 

2010 yılının sonunda Colle ailesi tüm şirketlerini bir araya getirmeye karar verdiler. Bu karar, teknoloji, pazarlama ve ürün geliştirme açısından güçlü bir sinerji yarattı. Sözleşmeli pazarlar için (otel, kamu binaları, okullar vb.) zemin kaplama bölümünde, bu sinerjinin avantajları özellikle dikkat çekiciydi. Bugün AW aşağıdaki yedi şirkete sahip olan Belgotex Uluslararası Grubu’nun bir parçasıdır:

  • Nyobe
  • Associated Weavers
  • Balsan SAS
  • Beaulieu do Brasil
  • Belgotex Floorcoverings Pty Ltd
  • Papilio
  • Beaulieu Pacific

Bu şirketleri bir araya getiren Belgotex International, ana faaliyeti halı olan, entegre bir iç mekan tekstil grubuna dönüşmüştür ve beş kıtada da mevcut veya etkin durumdadır.