Vigo Halı Pazarda Aranan Bir Marka!

VIGO Halı’nın hikayesinden bahseder misiniz?

Türkiye’nin en büyük kumaş üreticileri arasında yer alan Üniversal Tekstil, VİGO Halı markası ile 2014 yılında halı, kilim, yolluk ve halı aksesuarları üretimine başladı. VİGO Halı, kültürel mirasımız olan halı ve kilimleri, yenilikçi bakış açısı ve ileri teknoloji ile birleştirerek üretiyor. Geçmişten gelen izleri modern üretim teknikleri ile birleştirerek sunan VİGO Halı, tüketicilere hem kullanımı kolay hem de ulaşılabilir fiyatta seçenekler sunuyor.

Hedeflerinizden bahseder misiniz?

Geniş bir halı ve kilim koleksiyonuna sahip olan VIGO Halı, geçmişten günümüze taşınan Anadolu’nun etnik desenlerinden günümüzün modern çizgilerine kadar binlerce deseni evlerimize taşımayı hedefliyor. Çorlu’da yer alan en son teknolojiye sahip 65.000 metrekarelik tesislerde halı, kilim ve yolluklar digital baskı yöntemi ile üretiliyor. Dijital baskı teknolojisinde dünya devlerinin gücüne sahip olan VIGO Halı, desenlerindeki kusursuzluk ile dokuma halı ve kilimlerdeki görselliği yakalıyor. Türkiye’nin her noktasında satışa sunulan halı, kilim ve yolluklarımızı dünyada Japonya’dan Kanada’ya kadar bir çok ülke satıyoruz. 2017 yılı içinde yurtdışında bulunduğumuz noktaları artırmayı hedefliyoruz.

Halı sektörü hakkında bilgi veriri misiniz? Sektörde sizi ön plana çıkaracak özellikleriniz neler?

Halı sektöründe el dokumasından, makine halılarına kadar çeşitli üreticiler her yıl yeni modellerle tüketici ile buluşuyor. VIGO Halı olarak çeşitliliğin olduğu sektörde farklı bir yer edinmek için biz de hem teknolojimizi hem de koleksiyonumuzu her geçen gün geliştiriyoruz. Ürünlerimizi tasarlarken ve kullanıma sunarken, tasarım, kullanım özellikleri ve fiyat politikamızı göz önünde bulunduruyoruz. Sektördeki birçok firmadan ayrıştığımız en önemli nokta ise baskı teknolojimizin çok gelişmiş olması, Üniversal Tekstil’in tecrübesi ve know-how’ı. Kullandığımız baskı teknolojisi ile dokuma ve makine halılarındaki renk- desen kısıtlılığını ortadan kaldırıyoruz. Kullanıcılarımıza renk ve desen çeşitliliğinde geniş bir koleksiyon sunuyoruz. Üretim hızımızda yine teknolojimiz sayesinde dokuma halılara fark atıyor.

Ürün skalanızdan bahseder misiniz?

VIGO Halı koleksiyonunda 2017 yılında Hereke ve Venüs olmak üzere iki farklı model bulunuyor. Türk halı sanatının en nadide örneklerinden olan dünyaca ünlü Hereke halılarından aldığımız ilhamla hayata geçen HEREKE koleksiyonu, parlaklığı ve ince dokusu ile göz kamaştırıyor. HEREKE Koleksiyonumuzda 24 desen seçeneği bulunuyor. Özel baskı teknikleri ile üretilen VENÜS Koleksiyonu, renkleri ve desenleri ile geçmişin izlerini modern bir yorumla harmanlıyor. VENÜS, 30 desen alternatifi ile yaşadığınız mekanları farklılaştırmak adına özenle üretiliyor.

Anadolu Kilim Koleksiyonumuz her yıl olduğu gibi bu yılda yaşanmış hikayelerin dokuma tezgahları kullanılarak anlatıldığı sanat eserlerini yeni teknolojiler ile üreterek kullanıcı ile buluşturuyor. Bu yıl koleksiyonda 250 yeni desen yer alıyor.

Satış ağınızdan bahseder misiniz?

Kısa sürede yaygın ve etkin bir ağa sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Merkezimiz İstanbul Türkiye’nin 7 bölgesinde satış temsilciliklerimiz ve bayilerimizle hizmet veriyoruz. Ürünlerimiz tüm Türkiye’de 400 noktada satışa sunuluyor.