Rengin Lideri artık Türkiye’de

2001 yılında Hindistan’da kurulan ve geliştirdiği renk referans sistemleri ile renge yön veren ARS Colors artık Türkiye’de.

Türkiye’de iş ortağı olarak kendisine halı sektöründe önemli projelere imza atan Tasarım Akademisi’ni seçen ARS Colors, Türkiye pazarına oldukça önem veriyor. Tasarım Akademisi kurucusu ve ARS Türkiye temsilcisi Ali Hayta “ARS Colors, Shangai, Dubai, Nepal ve Londra’dan sonra Türkiye’de de yapılanma kararı aldı. Bu yapılanmanın merkezi İstanbul değil, Gaziantep oldu.  Bu tercihte Tasarım Akademisi’nin Gaziantep merkezli olmasının payı büyük. Biz, ARS Colors’ı halı sektöründen başlayarak yapılandıracağız ve sonra diğer sektörlere geçeceğiz” dedi.

Renklerde hatalar minimize ediliyor

Renk Referans Sitemleri işi renk olanlar için vazgeçilmez sistemlerdir. Bu sistemlerin çıkış noktası; yün ve pamukta boyanmış ipliğin eşleştirilmesindeki hataları ortadan kaldırmak. Referans sistemi kullananların sayısının her geçen artış gösterdiğini belirten Ali Hayta: “Neden renk referans sistemi kullanmalıyız? Bu soruya verilebilecek en iyi cevap;  insandan kaynaklanan hataları minimize etmek içindir. Gözümüz rengi ileri teknoloji ile üretilmiş tüm cihazlardan çok daha hassas olarak görüyor, fakat kayıt altına alamaz. Bir renge tasarım aşamasında karar verdiğimizi varsayalım. Bu renk açık pembe olsun,  bu rengi sipariş aşamasında üretici firmaya nasıl tarif edeceğiz hayal edelim, açık pembe, çok kırmızıya kaçmasın, içerisinde biraz mavi olsun, sofistike gözüksün vb. Bu şekilde bir iletişim günümüz şartlarında son derece zor. Referans sistemleri kullanıcılara; renk seçiminde yaratıcı ve yapıcı olarak yol gösterir.  Standart bir renk onayı, kanıtı ortaya koyar” dedi.

6.551 adet renk mevcut

Renk skalasının genişliğine de değinen Hayta: “Yün, pamuk ve viscose gibi farklı ürün grupları ile üreticilere hizmet vermeye çalışan ARS Colors bünyesinde;  yün 3200 ton, viskon 2020 ton ve pamukta 1331 ton olmak üzere toplam 6551 tonlu bir renk kitaplığı var. Bu kadar geniş bir renk kitaplığını başka hiçbir firmada bulmak mümkün değil. Ürün çeşitliliği fazla olması, bugün ARS Color’un tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden birisidir.” Dedi.

50’den fazla ülkede ürün satıyor

ARS Colors’un global pazardaki yerine de değinen Ali HAYTA,  “ARS Colors  Hindistandan Amerkiya, Dubai’den İngiltere’ye kadar 50’den fazla ülkede var olan bir marka. Halı, Tekstil ve ev eşyaları sektörlende renge yön veriyor. ARS Colors, Shangai, Dubai, Nepal ve Londra’dan sonra Türkiye’de de ofis açtı. ARS Colors zaten Türk halı sektörünün kısmen tanıdığı bir marka. Biz, bu denli geniş bir ürün grubuna sahip bir markayı Türkiye de yapılandırırken ilk olarak Halı sektöründe yün ve viscose ile ilerlemeyi istedik. Önümüzdeki dönemlerde Tekstil ve ev eşyaları sektörlerinde de üreticiler ile buluşturmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Müşteriye özel renk üretiliyor

Özel renk üretimlerine de değinen Ali Hayta söylerine şu şekilde son verdi: “Standart renk çantalarının yanı sıra müşterilerinin istekleri doğrultusunda müşterilere özel renk çalışmaları da yapan ARS Color, bu bağlamda dünyanın en büyük üreticilerine hizmet sağlıyor.  Bunun önemli bir hizmet olduğunu belirten Ali Hayta “ Müşterilerimiz istediği renkleri seçerek kendilerine özel renk çantaları oluşturabilirler. Bu kutular üzerine firma logosunu ve firmalarıyla ile ilgili bilgileri ekleyebilirler. Kutu içerisindeki renklerin sayılarına ve nasıl yerleştirileceğine kadar kendileri karar verebilirler”