İzmir’de dördüncü buluşma

İZMİR’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve sanat galerilerini, sanatçı ve sanat aktörlerini bir araya getiren Büyük Efes Sanat Günleri, özel sanat günleri için projelendirilen iki önemli eser ve sanatçıları buluşturdu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde eğitimini Adnan Çoker’in, Yusuf Taktak’ın ve Mustafa Ata’nın atölyelerinde tamamlayan Prof. Mehmet Kavukçu’nun yaklaşık 2 bin parçadan oluşan ‘Evrensel Devinim’ isimli eseri Swissotel İzmir’in Kongre Merkezi Girişi’nde, Belkıs Balpınar’ın ‘Modern ArtKilims’ serisinden modern dokuma halı eserleri otelin ‘Zaman Tüneli’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Büyük Efes Sanat yöneticisi Meriç Aktaş Ateş; Büyük Efes Sanat Günleri organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Swissotel Büyük Efes’in Genel Müdürü Rıza Elibol ise, Büyük Efes Sanat’ın 800’ü aşkın sanat eserinden oluşan bu özel koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarının altını çizdi.

Plaket töreninde Swissotel Büyük Efes Genel Müdürü Rıza Elibol ve MV Holding Yönetim Kurulu üyesi Banu Vargı Tümay, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Tanıtım Şube Müdürü Şehnaz Aydın’a ve Konak Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Eser Atak’a plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Dört kitabı İngilizce’ye çevrilen ve yurtdışında severek okunulan ayrıca ‘100 Yılın Fotograf Sanatını’ 12 ciltte kaleme alan sanatçı Çerkes Karadağ’ın kitap imza günündeki paneli, gazeteci yazar Ayçe Bükülmeyen ile Mehmet Kavukçu’nun ‘Yersiz Yurtsuz Performanslar’ üzerine söyleşisi, Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner ile Arda Işık’ın ‘Kentsel Akupunktur Stratejisi’nde Sanat Objesinin Yeri’ üzerine söyleşisi ve tüm etkinlik programları sanatseverleri ücretsiz olarak Büyük Efes Sanat Günleri’nde, Kordon Salonu’nda karşılayacak.