Halı parlatma yöntemleri nelerdir?

Günlük temizliğin dışında kalan ancak belli aralıklarla yapılması gereken halı temizliği küçük püf noktalara dikkat ederseniz sizi fazla zorlamaz, aynı zamanda başarıya ulaşmanızı da sağlar.

Elma sirkesi, ev temizliğinde mucizeler yaratmaktadır. Öyle ki banyo temizliğinden mutfak temizliğine, fayans temizliğinden halı temizliğine kadar her alanda güvenle kullanabilirsiniz. Elma sirkesi, parlaklığını kaybetmiş, silik görünen halılarınızı parlak göstermek için oldukça etkilidir. Bunun için su, elma sirkesi ve bir çalı süpürgesine ihtiyacınız var. 4 litre kadar suyun içine 1 fincan elma sirkesi ekleyin.

Bu karışımı genişçe bir kaba alın. Daha sonra çalı süpürgesini bu su-sirke karışımının içine baıtırn ve halınızın üstünü süpürün. Herhangi bir kırıntı ya da toz süpürmenize gerek yok, süpürür hareketlerle çalı süpürgesinin halıya temasını sağlayın. Elma sirkesi sayesinde halınız eski parlaklığına kavuşur. Elma sirkesini halılardaki lekeleri çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

Eski gibi görünen halıları parlatmanın başka bir yolu da boraks kullanmaktır. 1 su bardağı boraksı 2 su bardağı mısır unu ile bir kapta karıştırın. Daha sonra bu karışımı halının üzerine eşit şekilde serpin. Vaktiniz varsa 3-4 saat, eğer vaktiniz yoksa 1-2 saat sonra halıyı süpürün. Bu karışım hem halının tüylerini kabartacak hem de parlamasına yardım edecektir. Daha sonra bir kova ılık suyun içine 2 yemek kaşığı amanyak atın ve bu karışımla halınızı silin.

Bu uygulama basamaklarından sonra halınızın eskisinden çok daha parlak göründüğüne şahit olursunuz. Boraks uygulamasını çok sık yapmanız tavsiye edilmez, ancak amonyak ve su karışımıyla sık sık halınızı silebilirsiniz. Her silmenizde halınızın daha parlak olduğunu göreceksiniz.