Geçmişin izindeki halılar

Kemeraltı Çarşısı’nda satılan, geçmişin izlerini taşıyan ikinci el halılar, meraklıların ilgisini çekiyor. Halılara, kaç yıllık olduğuna, yapılırken kullanılan ipliklerin özelliğine göre fiyat biçiliyor.

İzmir’in Kemeraltı Çarşısı’ndaki bir halıcıda satılan, geçmişin izlerini taşıyan ikinci el halılar, meraklıları ve koleksiyonculardan ilgi görüyor. Türkiye’nin dört bir yanından toplanan kullanılmış halılar, Rıdvan Yıldız ve Bahri Yıldız kardeşlerin Kemeraltı Çarşısı’ndaki dükkanında meraklıları için satışa sunuluyor. Halılara, kaç yıllık olduğuna, saklanma koşullarına ve halı yapılırken kullanılan ipliklerin özelliğine göre fiyat biçiliyor. Dükkanda bulunan yaklaşık 800 halının fiyatları 350 TL’den başlayıp, özelliğine göre yükseliyor. Eski halıları daha çok meraklıları ve koleksiyoncular tercih ediyor.

123 YILLIK DA VAR

Dükkanda 123 yıllık bir halının da bulunduğunu belirten işyeri sahiplerinden Bahri Yıldız, bir diğer eski halının da 1934 yılında dokunan Kula Kömürcü halısı olduğunu ve çok değerli olduğunu söyledi. Bu halıyı 3 bin 500 TL fiyatla satışa sunduklarını belirtti. Her halının bir hikâyesinin bulunduğunu dile getiren Bahri Yıldız, bu durumun da halıyı daha değerli kıldığını söyledi. Sattıkları halıların Türkiye’nin dört bir yanından kendilerine getirildiğini anlattı.