Farrahi Halı Grubu

 
1990 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Farrahi Halı Grubu, Farrokh Sepehr Kashan Textile Co, Sepehr Kashan Carpet Co ve Atlas Ris Co adlarında üç üretici firmadan oluşuyor. Grup, makine halılarında %100 Polyester ipliği ilk kullanan üretici olarak kendini tanımlıyor.

 

Farrahi halı grubu, müşteri beklentilerini karşılamak amacıyla, farklı renk, desen ve yoğunluklardaki makine halısı çeşitlerini, en ileri teknolojileri ve uzman insan kaynaklarını kullanarak üretmek için çalışıyor. Grubun ürünlerinin en önemli özellikleriyle; Hidrofil pamuk içermeyen, alerji yapmayan hidrofil pamuksuz, anti bakteriyel, su itici, leke tutmaz, yanmayı geciktirici, yüksek aşınmaya dayanıklı, yüksek ışık ve yıkamaya hassasiyet, yüksek baskı altında dayanıklılık, elmas örgüleri, el yapımı örgüler gibi modelleri dikkat çekiyor.

 

Farrahi halı grubu bünyesindeki araştırma ve geliştirme grubu, yeni teknolojiye uygun, yeni makine halılarını üretmek için kurulmuştur. Bu grubun ana stratejisi; Sanayi ihtiyaçlarına göre yeni teknolojilerin ticarileştirilmesi olarak özetlenmiştir. Ayrıca, araştırma ve geliştirme grubu müşterilerin ihtiyacına göre yeni ürünler üretmek için, akademik merkezleri ve üniversiteler ile işbirliği içinde çalışmaktadır.

Farrahi halı grubunun, gerekli durumlara göre; ISO 9001, ISO14001 ve OHSAS18001 sertifikaları mevcuttur. El yapımı görünüm ile ipek görünümlü koleksiyonları, Farrahi Halı Grubu’nun tekstil sektöründeli yeni başarıları olarak gösterilmektedir. Bu koleksiyonlardaki halılar, parlak ve mat şeklinde iki tip olarak, % 100 Polyester iplikle üretilmektedir. Akrilik halıyla ilgilenenler için el yapımı görünümlü koleksiyon iyi bir seçimdir. Bu iki koleksiyonun en önemli özellikleri arasında tüy bırakmayan modelde olması ve insan sağlığı açısından hassasiyet taşıyan şekilde alerjik olmaması gelir.

Farrahi carpet

Farrahi grubun alt şirketlerinden biri olan Farrokh sepehr kashan textile co. firması, İran’ın önde gelen polyester iplikle makine halı üreticileri arasındadır. Bir diğer şirket olan Atlas Ris Kashan Co. ise 2007 yılında Kashan’da faaliyete geçmiştir. Ana faaliyeti dokuma ve bitiş süreçleridir. Sepehr Kashan halı firması ise, 1990’lardan beri alt grup olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Farklı türlerdeki el yapımı görünümlü ve ipek görünümlü halı üretimleriyle, İran’daki makine halı imalatında övgüyle adından söz ettirmektedir.