Devan Chemicals’dan tekstil ürünlerini evcil hayvan alerjenlerinden arındırmak için doğal teknoloji

Tekstil-arpesi yenilikçisi Devan Chemicals, kısa bir süre önce, kediler ve köpekler tarafından sebep olunan alerjenlerin önlenebileceği tekstil ürünleri elde etmek için yeni bir teknoloji başlattı. Devan’ın Purissimo™ adını verdiği probiyotik bazlı çözüm tamamen doğal. Bu doğal teknoloji, on yıldan fazla bir süredir yataklarda kullanılan başarılı bir alerjen azaltma çözümü olan Purotex® ile gerçekleşen deneyimlerden ilham alarak ortaya konulmuş ve hayvan sevgisinden vazgeçmeden tüm tekstil ürünlerinde güvenli bir seçenek fırsatının müjdesini veriyor. Devan’ın çözümü halılar, perdeler, döşemelik kumaşlar, vb. gibi ev tekstillerinde kullanılabilecek.

Geçtiğimiz yıllar içinde, evcil hayvanların dış mekanlardan iç mekanlarda aile üyelerinin yanına taşınma oranları yükseldi. Amerikan Evcil Hayvan Ürünleri Derneği, ABD’deki hanelerin % 65’inde bir evcil hayvan yaşadığını ifade ediyor. Bu evcil hayvanlar arasında kediler ve köpekler en popüler olanları. Avrupa’daysa, hanelerin % 30’undan fazlası bir evcil hayvana sahip. Veriler kesin olmamakla birlikte, araştırmacılar insanlar ve evcil hayvanlar arasındaki bu giderek artan yakın temasın ve sonuçta ortaya çıkan yüksek alerjen maruziyetlerinin evcil hayvan alerjilerindeki artışın bir nedeni olabileceğine inanıyorlar.

Purissimo™

Birçok çalışma, alerjik hastalıkların sıklıkta artmış olduğunu öne sürdüğü için, Devan Chemicals bir çözüm bulmak üzere harekete geçti. Purissimo™, on yıldan uzun bir süredir yatak sektöründe kullanılan çok başarılı bir allerjen azaltma teknolojisi olan Purotex® ile yılların deneyiminden esinlenen doğal bir teknolojidir. Ev tozu akarı popülasyonunda % 99’dan fazla önemli bir azalma ile Purotex®, ev tozu ile ilgili alerjik hastalıkları azaltmak için etkili ve koruyucu bir strateji olduğunu kanıtlamıştır.

Ancak, maalesef alerjiler sadece yatak ve ev tozu akarları ile sınırlı değildir ve bu nedenle Devan, alerjik reaksiyonlarla ilgili sağlık sorunlarının azaltılması için daha fazla neler yapılabileceğini keşfetmeye başladı. Aylar süren testlerden sonra şirket, kediler (kedi alerjeni Fel d 1) ve köpekler (köpek alerjisi Can f 1) gibi evcil hayvanlar tarafından tetiklenen alerjiler için bir çözüm ile ortaya çıktı. Test sonuçları, tedavi edilen örneklerde bulunan kedi saç alerjeni Fel dl miktarında % 92,8’lik önemli bir azalma olduğunu gösterdi. Probiyotik bakterilere dayanan teknoloji bu nedenle tamamen doğaldır.

Probiotics

İlk olarak, aktif olmayan probiyotik bakteriler mikrokapsüller içine kapsüllenir. Bu mikrokapsüller daha sonra tekstile entegre edilir. Kumaş sürtünmeye maruz kaldığında, mikrokapsüller açılmakta ve sporları serbest bırakmaktadır. Sporlar nemi emer, sonra probiyotik bakterilere dönüşür ve alerjik reaksiyonlara ve astıma neden olan çeşitli alerjenleri içeren organik maddeyi tüketmeye başlar.

Evcil hayvanın olmadığı evlerde de evcil hayvan alerjenleri bulunduğundan (giyim ve ayakkabı gibi tekstil yüzeylerine yapışarak yayılma nedeniyle), Devan’ın çözümü halılar, perdeler, döşemelik kumaşlar, vb. gibi ev tekstillerinde kullanılabilir. Temiz, taze ve alerjen içermeyen bir ortam ile sonuçlanır. Sadece evlerimizde değil, okullar, hastaneler, kütüphaneler, vb. gibi kamusal alanlarda da bu teknoloji, evcil hayvan alerjenlerinin dağılmasını ve beraberinde gelen “ikinci el” maruziyetin önlenmesi için kullanılabilir.