Chevalier édition yeni koleksiyon: Hommage

Chevalier édition işçilik ve çağdaş yaratıcılığın istisnai ittifakını sunan bir şirkettir. Firmanın misyonu, binlerce yıllık sıradışı bilgi birikimini, çağdaş ve sanatsal bir dile çevirmektir. Chevalier édition tarafından yapılan tüm kilim ve halılar, Himalaya yün ve/veya doğal ipeğin kullanıldığı Nepal atölyelerinde elde dokunmuştur. Chevalier édition şimdi de, şirket tarihi ve kültürü üzerine kurulu, “Hommage” (Saygı) adlı yeni koleksiyonunu piyasaya sunuyor.

Chevalier édition tarafından yapılan tüm halı ve kilimler yüksek kalite standartlarında üretimle ve gelenekselliğe ve insanlığa saygıyla hazırlanıyor. Tüm halılar siparişe göre, renk, yoğunluk, boyut, malzemeler özel seçilerek yapılabiliyor.

Chevalier édition geçtiğimiz günlerde piyasaya sunduğu “Hommage” (Saygı) adlı yeni koleksiyonu ile firmanın tarih ve kültür mirasını yansıtıyor. Koleksiyonda, 17. yy’dan 1940’lara olara kadar olan dönemdeki geleneksel Fransız stilindeki sanat çizimleri ve dekoratif sanatlarının izleri var. Koleksiyon böylece zamanın ötesindeki zerafeti yansıtırken, çiçek ve geometrik desenlerden ilham almış. İlk etapta 17 model olarak hazırlanan koleksiyonun, her yıl genişleyeceği belirtiliyor. Ayrıca tüm halıların özel olarak el düğümlü hazırlandığı ve arzuya bağlı olarak kişiselleştirilebileceği ifade ediliyor.

Chevalier édition booth 2, Domotex 2015

Chevalier édition lansmanından bu yana, fikirlerini halıya dönüştüren çağdaş tasarımcılarla işbirliği içinde olmuş. Sanat Yönetmeni Stephan Lanez rehberliğinde, Chevalier édition her yıl yeni bir koleksiyon hazırlarken, aralarında Noé Duchaufour- Lawrance, Maison Martin Margiela, Stephen Burks, Patricia Urquiola gibi çağdaş tasarımcılar, Peter Halley, Daniel Buren, Lawrence Weiner gibi sanatçılar, Jakob + MacFarlane, Dominique Perrault gibi mimarların da bulunduğu ünlü isimlerle çalışıyor.

Chevalier édition booth 3, Domotex 2015

Chevalier édition’ın aynı zamanda tüm profesyonellere açık bir sözleşmeli çalışma sistemi var. Koleksiyonlarının ötesinde, yaratıcılık ve üretim alanlarında mimar, iç tasarımcı, enstitüler ve oteller gibi farklı kurum ve kişilerin isteğine göre özel yapım, kişiselleştirme servisi sunuyorlar. Chevalier édition ekibi içerikten üretime, uzmanlıkla özel projelere uygun çözümler üretiyorlar.

Chevalier édition booth 8, Domotex 2015

Firmanın çatısı altındaki Chevalier Conservation, 1917 yılından beri antik ve çağdaş halıların, tekstil ve dokumaların, temizlik, koruma ve restorasyonunu üstlenen bir aile kurumudur. Chevalier Conservation kurumunda kişilere ve profesyonellere, Fransa’nın Colombes kentinde, geleneksel metodlar ve son teknolojinin birleştiği özel atölye servislerinden oluşan hizmet yelpazesi sunmaktadır.

Chevalier édition booth 6, Domotex 2015

1995 yılından bu yana, firmanın Madagaskar’da, “Madagaskar Tekstil Koruma” adıyla bir iştiraki bulunmaktadır. Özel restoratör rehberliği altındaki atölyenin, yüksek kalite ve rekabetçi fiyatlı hizmetleri bulunmaktadır.