Bolon’un Hikayesi

Bolon, iş dünyasına üçüncü nesil ailenin kardeşleri Annica ve Marie Eklund tarafından yönetilen İsveçli çağdaş bir tasarım şirketidir. Onların liderliğinde Bolon şirketi, yenilikçi zemin ve yaratıcı iç mekanlar üzerine odaklanarak geleneksel dokuma fabrikasından uluslararası bir tasarım markasına dönüşmüştür. Bolon’un müşteri listesi arasında Armani, Google, Mercedes, Adidas, Reebok ve Sheraton yanı sıra Jean Nouvel ve Cappellini gibi önde gelen mimarlar ve tasarımcılar yer alıyor. Tüm tasarım ve üretim İsveç’in Ulricehamn kentinde gerçekleştirilmektedir.

Bolon kıvılcımını yakan adam şirket kurucusu Nils-Erik Eklund’du. Bugün, büyük kızları Annica ve Marie şirketin ruhunu canlı tutuyorlar. Şirketi 2003 yılında anne ve babaları Lars ve Monica’dan devraldıklarından beri Bolon’u tasarım odaklı bir yenilikçi yapıyla birlikte konservatif, geleneksel döşeme dalını moda dünyasının sınırsız yaratıcılığı ile kaynaştırmaya davet ediyorlar.

Modern iş dünyasında, sürdürülebilir bir bakışa sahip olmak artık bir tercih değil, bir zorunluluk. Müşteriler giderek bir şirketin çevresel güvenilirliğini de inceliyorlar ve buna göre ürünler seçiyorlar.

Bolon’un, Åsunden Gölü’nün yanındaki Västergötland’ın yemyeşil manzarası içinde yer alması firmanın çevre dostu yeşilsever düşüncelerini etkilemiştir. Flow isimli koleksiyon Bolon’un ilk geri dönüştürülmüş zemin kaplamasıdır ve şirketin Ulricehamn fabrikasında bulunan geri dönüşüm tesisinin bir ürünüdür. Bolon, daha sürdürülebilir bir işletmeye geçiş süreci için 90 milyon kron yatırım yaptı. Fabrika ayrıca şirketin dışında da bir etkiye sahip. Boru hattında diğer üreticilerin atık ürünlerini kabul etme planları bulunan firma için bu çok önemli bir adımdır.

Bolon’un ürünleri, inşaat projelerinde çevre dostu malzemeler ve ürünler seçen firmaları ödüllendiren bir sürdürülebilirlik sertifikası olan ECOproduct için sertifikalandırılmıştır. ECOproduct, Yeşil Bina İttifakı, Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Vakfı ve Norveç Yapı Merkezi arasındaki bir işbirliğidir. Çevresel beyanlar ve sertifikalar, şirketin yaşam döngüsü süreçleri ve ürünlerinin çevresel etkileri hakkında şeffaf ve karşılaştırılabilir bilgiler ilettikleri için Bolon için önemlidir.

ECOproduct sertifikasını almak, Bolon’un geleceğe yönelik çabalarındaki ayak izleri olmaksızın bir adım önde olduğunu gösteriyor ve bu şirketin tüm yönleriyle öncelik taşıyor.