Balsan’ın Eko-Tasarım Halıları

Ekotasarım, çevre kriterlerini tasarım sürecine entegre ederek, ürünün ömrünü geri dönüşümlü olmasını öngören bir üretim politikasıdır. Amaç; İnsan faaliyetinin çevre üzerindeki olumsuz kaynak etkilerini sınırlamaktır. Uluslararası bir grup olan Associated Weavers çatısı altındaki Fransız firması BALSAN da, bu fikre önderlik ederek, halılarını Yüksek Çevre Kalitesi’ne (HQE) uygun ve Gut çevre etiketinden faydalanan bir yaklaşımla üretiyor.

domotex_2014-_8_763x507

Eko-tasarımın ilk avantajı, ürünü daha ‘sürdürülebilir’ bir hale getirmek için yeniden düşünmeyi gerektirir olmasıdır. Üreticiler için eko-tasarımın ikinci bir avantajı da, atık üreten enerji yoğun süreçlerinin yeniden düşünülmesini gerektirmesi ve böylece tüm üretim sistemini yeniden düşünmeye yardımcı olmasıdır. Kullanıcılar açısındansa, önemli faydalardan biri; Eko-Tasarım ürünün daha sürdürülebilir oluşu ve sosyal sorumluluk üstlenmesidir. Tüm bu hedeflere ulaşmak çok kolay olmasa da, Çevre Dostu Halı Üretimi Avrupa Birliği GUT üyesi bulunan BALSAN firması, HQE (Yüksek Çevre Kalitesi) yaklaşımı doğrultusunda, ürün gruplarını Eko-tasarım prensiplerine dayanarak geliştirmektedir.

 

domotex_2014-_3_763x507BALSAN’ın 2000 referanslı ve yüksek kaliteyle üretilmiş, duvardan duvara halıları ve halı karoları, Fransa’da ve yurtdışında, bir çok binada, hem iş hem de konut mekanlarında farklı renk ve dokularıyla kullanılmaktadır. Balsan’ın tekstil zeminler için yeni estetik ifadesi olarak düzenlenen, Tasarım Konsepti koleksiyonu (Design Concept Collection), şaşırtıcı renk armonileri ve coşkulu zamansız grafikleriyle kişiselleştirmeye çok uygun bir potansiyele sahiptir. Standart koleksiyon, tam anlamıyla kişiselleştirilmiş zemin dekorasyonu için trend yaklaşımlar ve renkler sunmaktadır. Tasarım Konsepti size özgün çözümler sunarken, odalar ve koridorlar, fuayeler, restoranlar, ofisler, mağazalar, dükkanlar, müzeler gibi birbirinden farklı mekanları donatmak için de fırsat vermektedir.

Amb_Metropolitan_Avenue_170_72dpi_1

Yeni nesil lifleri ile yapılan tekstil halılarının, bakımı ve temizliği kolaydır ve bu halıların Balsan SilverCare® özelliğiyle, toz akarları ve bakterilere karşı optimum koruma özelliği mevcuttur. % 100 geri dönüşümlü liflerden yapılmıştır ve çevre sınıf sıralamasındaki optimum konumuyla sürdürülebilirlikleri onaylanmıştır. Bu koleksiyonda iki çeşit ürün vardır. LUXE koleksiyonu; % 100 boyalı Econyl naylon ve 1500g özelliğiyle, zarafet ve sadelik olarak tanımlanan bu koleksiyonun 12 farklı sofistike renk yelpazesi mevcuttur. Diğer taraftan, CALME koleksiyonu da, % 100 boyalı Econyl naylon ve 1100g’dır, dinlenmek için idealdir.
Amb_Luxe_963_72dpi_1

Balsan, halılara yeniden kazandırdığı fonksiyonlarla onları adeta yeniden keşfetmektedir. Örneğin, Balsan’ın halı karolarını biraraya koyarak kullanmak, ayak trafiğinin akışı ve izlerini organize etmek adına özellikle tavsiye edilmektedir.