2018 Halı Tasarım Ödüllleri Sahiplerini Buldu

2018 Halı Tasarım Ödülleri’nin kazananları 13 Ocak’ta Hannover’deki DOMOTEX’de ilan edildi. Ödüller, sekiz kategoride üstünlük hakkı kazanan ürünlere verildi. 16 ülkeden toplam 265 ürün arasında yarışan toplam 24 finalistten, her bir kategoriden üç ödül sahibi seçildi. Modern el yapımı halıların prestijli uluslararası ödül töreni bu yıl DOMOTEX’de onüçüncü kez endüstriyle buluştu.

New York’taki Warp & Werft’un kurucusu ve halı uzmanı Michael Mandapati başkanlığındaki profesyonel jüri, sekiz ödül kazanan halıyı, renk, malzeme, yapı ve kalite gibi tasarım konsepti ve tasarım özelliklerinin yanı sıra ürün sürdürülebilirliği ve marka bilinci oluşturma gibi konular temelinde seçti.

Kazanan isimler şöyle sıralandı: En İyi Stüdyo Sanatçı Tasarımı kategorisinde Salem van der Swaagh (Golden Fade), En iyi Modern Sanat Tasarım Dizisi kategorisinde Lila Valadan (Chaos), En İyi Modern Tasarım Deluxe kategorisinde Soufiane Zarib (Galmous Atlas Mountain Rug), En İyi Geçiş Tasarımı kategorisinde Art Resources’dan “Blue Star”, En İyi Düz İğne Tasarımı kategorisinde Lili Valadan’dan “Vague Harmony”, En İyi kategorisinde Choudhary Exports’tan “Chand LC Collection”, En İyi İç Mekan Mariantonia Urru’dan “Akdeniz Capo Boi”, En İyi İletişim kategorisinde Edelgrund’dan “Değişen Algı Reklam Kampanyası”.

Bu yılki Halı Tasarım Ödülleri DOMOTEX’in ana teması UNIQUE YOUNIVERSE başlığını açıkça yansıttı. DOMOTEX her zaman trendler için bir platform sağlarken bu yıl da, ürünlerin ve hizmetlerin, müşterilerin ihtiyaç ve yaşam tarzlarıyla ve bu trendin yer döşemeleri endüstrisi üzerindeki etkilerini karşılamak için nasıl özelleştirildiğini vurgulayan görüntülere sahne oldu. Halı Tasarım Ödülleri, “En İyi İç Mekan” (üst düzey kişiselleştirilmiş iç tasarım projeleri) ve “En İyi İletişim” (başarılı pazarlama veya marka bilinci oluşturma kampanyaları) olmak üzere iki yeni kategoriye de uyarlandı.

Yarışmanın son turuna katılan 24 ürünün tamamı, salonun ana tema üzerinde odaklanan yenilikçi tasarım ve iç tasarım trendlerine odaklandığı özel salon 9’da Framing Trends (Trend Çerçeveleri) sergi alanında fuar sonuna kadar ziyaretçilerle buluştu. Halı Tasarım Ödülleri, HALI ve COVER dergileri ile işbirliği içinde gerçekleşti.