TAVUS YÜN HALI A.Ş.

Kuruluşumuz M. Ali Tavus tarafından 1960 yılında el dokuma tezgahları ile üretilen yün halılarla başlamıştır. Gelişen teknoloji ve müşteri beklentileri karşısında el dokumasının yetersiz kalışı bizim makine halısı üretimini başlamamızın temel nedenidir. İlk makine halı üretimine 1986 yılında Gaziantep te kurulan akrilik ev halısı üreterek başladık. Daha sonra 1991 yılında imalatımızı şuan yerimize aynı zamanda memleketimiz olan Manisa nın Demirci ilçesine kurduğumuz üretim tesisine taşımış bulunmaktayız. Akrilik ev halısı olarak devam eden imalatımızı ülkemizde % 100 yün cami halısı ihtiyacının artması ve bu yöndeki müşteri istekleri doğrultusunda yün halı imalatına geçtik. Kısa zamanda bu alanda da kalitesini ispatlayan TAVUS YÜN HALI A.Ş. üretiminin %30 unu ihracat yapabilen sayılı firmalar arasına girmiştir. Son dönemde aldığımız ISO 9001 kalite yönetim belgesi ile de daha profesyonel bir yönetim oluşturarak müşteri isteklerine zamanında ve kaliteli hizmet vermek amacındayız.

ÜRETİM

Üretim tesisimiz 6500 m2 kapalı alanda bulunan teknolojik gelişmelerle devamlı yenilenen makine parkuruyla entegre bir tesistir. Hammadde olarak aldığımız yünün boyanması, iplik haline gelmesi ve halı olarak dokunması kendi tesisimizde gerçekleşmektedir. Halı dokuma tezgahlarımızın bilgisayarlı olması ve bünyemizde desenatörümüzün oluşu bizi diğer firmalarda bir adım önde olmamısını sağlamaktadır. Bunun neticesi olarak da müşterilerimizin istediği tasarımı kısa sürede oluşturup dokuma işlemi gerçekleştirilmektedir. Halılarımız Uluslar arası Yün Birliğinin vermiş olduğu WOOLMARK belgesine sahiptir. Woolmark şartlarından biri olarak ipliklerimiz üretim esnasında oluşan yağ ve kirden özel deterjanlarla yıkandıktan sonra halı üretimi geçmektedir. Bu şekilde üretilen halılar keçeleşme riskini ortadan kaldırdığı gibi daha parlak ve daha yoğun bir yüzeye sahip olmaktadır. Dokuma sıklığı olarak 35 tarak 60 atkı yani m2 ilmek uç sayısı 420 000 dir. Bu da halılarımızın kalitesini pekiştirmektedir.

MİSYON

Müşterilerimizin her türlü isteklerine daha hızlı ve sağlıklı çözümler üreterek kalite ve yenilikçi çizgimizden taviz vermeden memnuniyetlerini en üst düzeyde tutmak.

VİZYON

Firma olarak oluşturduğumuz kalite ve güvenin bize verdiği güçle istihdamı artırarak ülke ekonomisini katkı sağlamak.

İstiklal Mah. Dolmabahçe Cad. No: 9 Ümraniye / İSTANBUL

0216 461 4545

istanbul@tavus.com.tr

www.tavus.com.tr