Peluş Halı Nedir?

Peluş halı, bildiğimiz klasik halı anlayışına gerek hammadesi gerekse tasarımları ile çok farklı açıda duran bir ürün.

Diğer yandan ürünler farklı desen ve boyutlarda olsa da hepsinde kullanılan hammadde aynı.

Kullanılan hammadde seçiminde insan sağlığı ve hijyen ön planda tutulan peluş halılar, akriliği, doğal lateksi ve modakriliği ile son zamanlarda bir çok yaşam mekanında yerini almaya devam ediyor.  

Modakrilik, hayvan kılına en yakın ürün olmasının yanı sıra, yanmazlık ve anti-alerjik olma özelliği de taşıyor. Akrilik ve modakrilikle üretilen peluşların altı lateks kaplanarak halı haline getiriliyor.  

Sonsuz desen ve farklı kabartma seçenekleri ile farklı koleksiyonları üretilen peluş halıların tüy boyu ise onbeş milimetre (15mm). Kimi özel peluş halı üretimi yapan firmalarda şekilli kesimlerin yoğun olarak kullanıldığını görmek mümkün. Bu tür özellikte ki peluş halılar ise, özellikle çocuk odaları için kullanılmakta ve kamyon, köpek, kedi gibi sevimli kesimlerden oluşmaktadır. Yada tüketicinin belirlediği tasarım, renk ve desende de üretilebilmektedir.  

Peluş halıda kullanılan kabartma yöntemlerinde amaçlanan ise tüketiciye farklı bir dokunuş hissi vermektir.  

Tabanlarında kaymaz lateks bulunması, çamaşır makinesinde yıkanabilmesi ve 2 yıllık garanti süresi ise peluş halılarda gözden kaçmayan faktörler.  

Yurtiçinde ve yurtdışında yoğun taleplerde istek bulunan peluş halılar en çok “Klozet takımı, banyo paspası, yolluk, salon ve odalarda kullanılıyor. Yani birçok seçkin peluş halı bayiinde evin her bölümüne kullanılmaya uygun peluş halı bulmak mümkün. Bu halıların hepsi aynı dayanıklılık ve yıkanma özelliğini taşıyor. Sadece desen ve boyut farkı var.