Peluş Halı Nasıl Kullanılır?

Eski Türk filmlerinde, şömine önünde görmeye alıştığımız peluş halılar yeniden çok moda! Peki peluş halılar nasıl dekore edilir? Kullanım önerileri nelerdir?

Çok şık, zaman zaman da nostaljik bir hava yaratan peluş halılar çok tüy döktüğü ve toz topladığı söylentileriyle aslında ev hanımları tarafından pek tercih edilmez. Yapılan araştırmalara göre peluş halının korkulanın aksine alerjik bir yapısı olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni peluş halıların alerjiye neden olabilecek maddeleri içinde tutması ve tekrar havaya karışmasını engellemesidir. Ayrıca yünlü halılar havadaki kirli gazları emer ve ortamın havasının iyileşmesini sağlar. Yine sanılanın aksine temizliği de oldukça kolaydır. Peluş halınızı elektrik süpürgesiyle rahatça süpürebilir, makinede 30 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. Halınızın kullanma klavuzunda başka bir yıkama önerisi bulunuyorsa ona uymalısınız.

Halınızın üzerine dökülen maddeye anında müdahale ederseniz leke kalma ihtimalini en aza indirgemiş olursunuz. Öncelikle dökülen maddenin kabasını kuru bi bezle veya peçeteyle alıp ardından nemli bir bezle sildikten sonra yine de leke kalıyorsa bir leke çıkarıcı kullanabilirsiniz. Ayrıca peluş halıların yerleri sıcak tutma özelliği olduğu için çocuk odalarında da tercih edilmektedir.

Dekorasyon önerilerine gelince; peluş halınızı ister modern ister antika eşyalarınızla kullanabilirsiniz. Renk seçimini zevkinize göre yaptıktan sonra peluş halınız mobilyalarınız arasında sırıtmayacaktır. Antika eşyalarınızla kullanırsanız daha nostaljik, renkli ve modern eşyalarınızla kullanmak isterseniz daha modern bir hava yakalayabilirsiniz. Peluş halı denince hepimizin aklına ilk gelen Yeşilçam filmlerinde şöminenin önüne serilmiş, üzerinde aşklar yaşanan halılardır. Fakat siz istediğiniz konsepte uyarlayabilirsiniz.