Oriental Weavers, Dr. Zahi Hawass Şerefine Çıkardığı Son Koleksiyonu “Firavun”u Tanıttı

Dünyanın önde gelen halı firması Oriental Weavers, Mısır eski Kültür Bakanı, arkeolog, araştırmacı ve yazar Dr. Zahi Hawass şerefine çıkardığı son koleksiyonu “Firavun”un (The Pharaoh) lansmanını Domotex Almanya’daki standında gerçekleştirdi. HALI Gazetesi olarak katıldığımız törende firmanın kurucusu Mohamed Farid Khamis ve Dr. Zahi Hawass Mısır’ın kültürel ve tarihi değerlerine ithafen hazırlanan bu yeni koleksiyonu tanıttılar.

Oriental Weavers Grup, dünyanın en büyük halı, kilim ve ilgili hammadde üreticilerinden biri. Kahire’de bulunan grubun, üç ülkede üretim tesisleri bulunurken, dünya çapında 130’dan fazla ülkede ürünleri dağıtılıyor. Bu yılki Domotex Almanya’da her zamanki gibi görkemli standında ziyaretçilerini ağırlayan firma, koleksiyonlarının kalitesi ve çeşitliliği ile herkesi hayran bıraktı. 12 Ocak günü misafir olduğumuz Oriental Weavers, Mısır’ın eski bakanlarından ve gerek televizyon programlarının gerekse uluslararası belgesellerinin tanınmış siması Dr. Zahi Hawass onuruna hazırladığı “The Pharoah” (Firavun) adlı yeni koleksiyonunu tanıttı. Mısır’ın zengin tarihini ve kültürünü yansıtan bu özel koleksiyon, ülkenin güzelliklerine davetiye niteliği taşıması açısından bugüne kadarki koleksiyonlar arasında özel bir yer taşıyor.

1979 yılında Mısırlı girişimci ve sanayici olan Mohamed Farid Khamis tarafından kurulan Oriental Weavers, dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen makine halı ve halı üreticilerinden biri haline gelerek halı sektörünün liderliğine yükseldi.

Oriental Weavers bugün de, büyüyen küresel halı pazarına hizmet etme kapasitesini artırmak adına yatırım yapmaya devam ediyor. Firmanın makine ile dokunmuş, püsküllü ve iğneli halıları, paspasları ve kilimleri çeşitlilikleriyle sektöre öncülük ediyor. Bu zenginlik, grubun Gobelin halıları, döşeme ve döşeme kaplamaları ve lüks konut ile ticaret pazarlarını hedefleyen Axminster halıları gibi yüksek marjlı iş kollarını başarıyla girişmesine de sebep olmuş.

Bu çeşitlendirilmiş ürün karışımı, grubun tekstil sektöründeki erişimini arttırmakla kalmamış aynı zamanda petrol ile ilgili piyasa risklerine olan maruziyetini de azaltmıştır. Son yıllarda, Oriental Weavers’ın operasyonları, el yapımı halılarda uzun zamandan beri uzmanlaşmış Çin, Hindistan ve İran el sanatları ile ortaklaşa yapılan en kaliteli el yapımı halıları da içerecek şekilde büyürken şirket ayrıca, Tommy Bahama ve Pantone ile ortaklık anlaşmaları imzalamıştır.