Kafkas Halı San. Tic. A.Ş.

Kafkas halı kuruluşu 1950′ li yıllara dayanan köklü bir tekstil firmasıdır. Yarım yüz yılı aşkın tecrübe ve güvene dayalı zemin üzerine oturtulmuştur. İlk imalatı 1. Dünya savaşında kaput bezi ( Amerikan bezi) ve astar üretimi ile cepheyi desteklemiş daha sonra sırasıyla gömleklik, havlu, hamam takımı, bornoz, divan örtüsü, pike, kilim, orlon halı, akrilik iplik üretimi ve lüks ev ve mekan halısı ile duvardan duvara üretimle devam etmiştir.

İlk ihracatını 1998′ de Almanya’da 1999’da Kuveyt ve 2000 Makedonya , Suriye, Hollanda, Fransa, Kore, Belçika, Arap Ülkeleri ve daha sonra Türkiye Cumhuriyetinde ülke ülke yayılan ihracatı ile 1994 yılında Gaziantep defterdarlığı tarafından sektör 1. sırası ile vergi sıralamasında 1. olmuştur. Şirket daha sonra Divan Globa adıyla 2. bir şirkete ortak olunmuş ve Irak pazarında Halı-Mobilya- Gıda sektöründe çok başarılı çalışmalar yapmış ve ödüller almıştır.

Kafkas halı kendi sektöründe hep yenilik ve kaliteye önem vermiş, halı piyasasının iyi yönde ve değişiminde katkı sağlayıp hep taktir edilmiştir. Desenlerinde Asya’nın klasik oriyental desenleri, Osmanlı geleneklerine uygun desenleri modern desenlerle ayrı ayrı koleksiyonlarını oluşturmuştur…

 

Telefon: +90 (532) 321 14 14
 Email: info@kafkashali.com
 Adres: 3. Organize Sanayi Bölgesi 83325 Cadde No: 3 Başpınar / Gaziantep / TÜRKİYE