HAN HALICILIK SAN.VE TİC.LTD. ŞTİ

Hereke halılarının zevkleri okşayan estetiği, kültürümüze eşsiz katkısı ve el sanatı olarak literatürlerdeki kıdemli yeri, ilk defa dokunduğu 1843’ten beri evreni ipeksi temasında birleştiriyor. Her sene, milyonlarca insan Hereke halısıyla tanışıyor, onun renkleriyle yaşamını süslüyor, onun düğümleriyle tarihten gelen inceliğe karışıyor.

Son yıllarda hakkında yapılan sayısız akademik çalışmanın ışığında Hereke sanatının farklı kültürlerden gelen insanları dahiyane bir formül ile kendi etrafında buluşturabildiği aydınlık kazandı. Evrenin çeşitli noktalarında Hereke halılarına rastlayanlar bu nedenle hiç şaşırmazlar.

Günümüzde; Versailles Sarayı’nı ziyaret edenler, Quenn Elisabeth’in Buckingham mimarisi için seçimlerini görme fırsatı elde edenler, hepsiyle birlikte Dolmabahçe ve Topkapı’nın süvarileri gibi dikilen Hereke halılarını şüphesiz çok sevdiler. Osmanlı İmparatorluğu’nun son sanayi ürünü ve Türkiye’nin geçmişten miras aldığı tek markası Hereke sanatı, Han Halı’nın iz bırakan çalışmalarıyla haklı gururunu daha da yüceltiyor.

Sanatseverler yıllardır Hereke’yi O’ndan dinliyor, O’ndan esinleniyor ve O’nun desenleriyle yaşamlarına ezgi katıyorlar. Yün ve ipek arasındaki tatlı ve ezeli rekabetin eteklerinden, Han Halı’nın uluslararası ödüllerle korunan eserleri ile sanatın zirvesine taşınıyorlar.

Adres

Cumhuriyet Cd.No:33 TÜTÜNÇİFTLİK KOCAELİ

Web Sitesi / E-Mail

www.hanhali.com   /  sales@hanhali.com

Telefon

(0262) 511 55 92