HALIYA FARKLI BİR DOKUNUŞ MAXAPPEAL

Adnan Ülgez: “Maxappeal peluş halı, bildiğimiz klasik halı anlayışına gerek tasarım gerekse kullanılan hammadde açısından çok farklı bir yorum getiriyor. Birkaç farklı ürün kategorisine sahip olan Maxappeal; banyodan, salona, koridordan yatak odasına kadar evin her bölümüne uygun tasarımlar üretiyor.”

1985 yılında kurduğu Ülteks firmasıyla peluş üretimine başlayarak tekstil sektörüne adım atan Adnan Ülgez, bugün üretiminin yarısını ihraç eden bir marka yaratmayı başardı. Sektöre girdiği yıllarda yoğun olarak yurtiçi ve yurtdışına kendi üretimi olan peluşları satarak sektörde kendine yer edinen Ülgez, sonrasında peluş üretimin artmasından dolayı sektörde daralma yaşanacağını öngörerek peluştan yeni bir ürün yaratmaya karar verdi. Böylece Türkiye\’de daha önce bilinmeyen peluş halı fikrini geliştiren Adnan Ülgez, bu doğrultuda Evci Home firmasını kurarak yaklaşık iki yıl sürecek olan ürün geliştirme çalışmalarına başladı. Peluş halının ar-ge çalışmaları tamamlandıktan sonra Maxappeal markasıyla bu yeni ürünü piyasaya sunan Ülgez son iki yıldır da Maxappeal\’ın giderek yaygınlaşan ve sevilen bir ürün haline gelmesinin sevincini yaşıyor.

Halıda farklı bir dokunuş

Maxappeal peluş halı, bildiğimiz klasik halı anlayışına gerek tasarım gerekse kullanılan hammadde açısın-dan çok farklı bir yorum getiriyor. Birkaç farklı ürün kategorisine sahip olan Maxappeal; banyodan, salona, koridordan yatak odasına kadar evin her bölümüne uygun tasarımlar üretiyor. Diğer yandan ürünler farklı desen ve boyutlarda olsa da hepsinde kullanılan hammadde aynı. Ürünlerde kullanılan hammaddenin seçiminde de titizlik gösteren firma, akriliği Türkiye\’de AKSA\’dan alırken, doğal lateksi İngiltere\’den, modakriliği ise dünyada tek üretici olan Japon firmasından ithal ediyor. Japonya\’dan gelen modakrilik, hayvan kılına en yakın ürün olmasının yanısıra, yanmazlık ve anti-alerjik olma özelliği de taşıyor. Akrilik ve modakrilikle üretilen peluşların altı lateks kaplanarak halı haline getiriliyor.

Sonsuz desen ve farklı kabartma seçenekleri

Kabartma özelliğine göre üç farklı koleksiyona sahip olan Maxappeal\’ın Gofre Koleksiyonu tamamen akrilik ve üstü düz. Tüy boyu ise onbeş milimetre. Şekilli kesimlerin yoğun olarak kullanıldığı Gofre, özellikle çocuk odaları için kamyon, köpek, kedi gibi sevimli kesimlerden oluşan halıları tüketicinin beğenisine sunuyor.

Bulut grubunda ise halılar akrilik ve modakrilikten üretiliyor. İki kademeli kabartmaya sahip olan Bulut Koleksiyonun üzerinde ise Amerika\’dan ithal edilen özel bir boya kullanılıyor.

Esinti gurubunda üç kademeli kabartma bulunuyor. Akrilik ve modakrilikten üretilen bu üründe farklı kabartma yöntemleriyle tüketiciye farklı bir dokunuş hissi veriyor.

Rüya Koleksiyonu ise deloop teknolojisi ile normal akrilikten üretiliyor ve üzerinde iki kademeli kabartma bulunuyor.

Tüm bu koleksiyonların ortak özelliği ise müşteriye ulaşana kadar altı defa kontrolden geçmesi, tabanlarında kaymaz lateks bulunması, çamaşır makinesinde yıkanabilmesi ve 2 yıllık garanti süresi.

Pazarlama sürecinde özellikle Zemin Fuarı gibi sektörü ilgilendiren organizasyonlara katılarak yabancı müşterilerle bağlantı sağladıklarını söyleyen Adnan Ülgez, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun taleple karşılaştıklarını söylüyor. Yurtiçinde ise şimdiye kadar altı bölgeye bayilik verdiklerini söyleyen Ülgez, “Klozet takımı, banyo paspası, yolluk, salon ve oda halıları üretiyoruz. Yani evin her bölümünde kullanılmaya uygun peluş halımız var. Bu halıların hepsi aynı dayanıklılık ve yıkanma özelliğini taşıyor. Sadece desen ve boyut farkı var. Türkiye\’de tekiz. Avrupa\’da ise bizim kalitemizde bir ürüne rastlamadım.” diyerek şu an Maxappeal peluş halıyı tanıtmak için yurt içinde neredeyse maliyetine sattıklarını da söyleyen Adnan Ülgez, bu ürünü deneyen insanların başkalarına da önereceğinden emin.

Kendi bünyesindeki tasarım ekibiyle dünyayı sürekli takip eden, moda renkleri ve desenleri kendi ürünlerine anında uygulayarak altı ayda bir yeni koleksiyonla müşterilerinin karşısına çıkan Maxappeal, sınırsız desen seçeneği ve halıya getirdiği yeni anlayışla yoluna devam ediyor.