Farklı Formdaki Halılar Saçak Detaylarıyla Zenginleşiyor

 

Adalı Panda markasındaki yeni ürünleri ile Domotex Gaziantep’te boy gösterecek. Bu ürünlerin ön plana çıkan özellikleri nelerdir?

Dekoratif olması ile dikkat çeken yeni ürünlerimizde farklı formlar denedik. Yeni koleksiyonumuzda oval, Kare ve dikdörtgen gibi geometrik farklı boyut ve formlara sahip halılara yer verdik. Saçak gibi hareketli unsurlarla halıları zenginleştirdik.

Bu tarz dekoratif ürünler daha çok hangi alanlarda kullanılıyor?

Bütün yaşam alanlarında dekoratif halılar kullanılıyor. Ofis, kreş ve eve kadar geniş bir kullanım alanı ile dikkat çekiyor.

Oval halılarda kullandığınız saçak detayları ile dikkat çekiyorsunuz? Bu tasarım size özgü mü?

Türkiye’de oval kesimli saçak detayına sahip halı yapan başka bir firma yok diye biliyorum. Bizim ürününü diğer farklı kılan özellik battaniye halı olmasıdır. Tüm bu kriterleri bünyesinde barındıran başka bir markada bu üründen yok.

Sizi bu yeniliği ortaya koymaya iten sebep nedir? Neden saçak tercih ettiniz?

Tüketicilerin eğilimlerine baktığınızda farklı olan ve göze hitap eden ürünlerin tercih edildiğini görüyoruz. Arz ve talepten doğan bir ihtiyaçtı. Bu isteği göz önünde bulundurarak nasıl farklı bir ürün ortaya koyabiliriz düşüncesiyle Ar-Ge çalışması yaptık. Tasarım ve görünüm açısından farklı ve dikkat çekici bir ürün ortaya çıktı. Bu üründe saçak detayını yakalayabilmek kolay değil. Daha iyisini ortaya koyabilmek adına çalışmalarımız sürüyor. Şimdiden yurt dışında saçaklı oval battaniye halı için sipariş aldık. Aldığımız geri dönüşler bu yolda bizim için en iyi itici kuvvet oldu.

O halde Ar-Ge süreci hale devam ediyor diyebiliriz.

Üretim süreci biraz meşakkatli… Bu nedenle Ar-Ge sürecimiz devam ediyor. Oval halıya saçak detayını oturtabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Önemli olan ortaya çıkardığımız ürünün işçiliği, kullanımı ve görünümü açısından hedeflediğimiz kaliteyi yakalayabilmek.

Kaç farklı desenle bu yolculuğa çıktığınız? İstediğiniz deseni bu halı üzerinde uygulayabiliyor musunuz?

Hazır olan 20 desen ve çalışmaları süren diğer motiflerle birlikte 40 farklı deseni halı üzerine uyguluyoruz. Domotex Gaziantep fuarına 30, 40 farklı desene sahip yeni halılarımız ile katılacağız.

Domotex Gaziantep dünyada önde gelen üçüncü büyük fuar olarak dikkat çekiyor? Fuara dair neler söylemek istersiniz?

Dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarına bakarak fuara dair bir ön izlenim belirlemek güç, nasıl geçeceğine yönelik insanların kafasında net bir tablo olmamakla birlikte resmin bütününe bakarak iyi bir fuar geçireceğimize inanıyorum. Katılım anlamında yoğun bir talep olacaktır. Halı pazarında dünyada daha iyi ve sağlam bir yer edinebilmek için fuar önemli, bu hedefe ulaşacağımızı ümit ediyorum.

Panda markalı kaymaz tabana sahip halılar kaç noktada var?

Türkiye’nin batısından doğusuna her yerde kaymaz tabanlı halılarımız tüketici ile buluşuyor. 40 yıllık bir geçmişe sahip olmanın etkisiyle zengin bir pazarlama ağımız var.

Peki, yurt dışı kanalında ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Yurt dışı ayağına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut temaslarımızın olduğu pazarlara yenilerini eklemeyi, dünyanın her yerine halı satmayı hedefliyoruz.