Döşeme Mekanları: Tisca’nın Kentsel Ormanı

Doğa oturma odasını ele geçiriyor. Domotex’te yer alacak olan Tisca, açık havanın nasıl içmekana getirileceğini açıklarken, aynı zamanda belirli kumaşların ve kilimlerin bir odayı gerçek yaşam alanına çevirmeye nasıl yardımcı olabileceğini açıklıyor.

Sayın Tischhauser, zeminler iç mekan tasarımı ile oynamak için çok fazla alan sunuyor. Bir odada ne gibi bir etkiye sahipler sizce?

Andreas Tischhauser: Bir oda girerken karşılaştığınız ilk şey olmasına rağmen döşeme sıklıkla hafife alınıyor. Ancak döşemeyi sadece görmüyorsunuz aynı zamanda hissediyorsunuz da çünkü maddi bir unsur. Ne yazık ki, tasarımda döşeme çoğu zaman bir odanın genel izleniminin temelini oluşturan en son düşünceye bırakılmıştır.

Bireyselleşme halı endüstrisinde büyük bir eğilime dönüştü. Sizce neden bu kadar çok arzulanıyor?

Tischhauser: Bireysellik, “çok seçenekli” toplumumuzun temel taşı. Bunun anlamı, herkes hayatında kendi tercihlerini yapabilmek, hayatlarını kişiselleştirmek istiyor. Bu, bizim için çok daha zengin ve daha kapsamlı bir ürün portföyü geliştirmemizi sağladığı için, bir iş olarak büyük avantajlar sağlıyor. Bu şekilde, müşterilerle olan ilişkimizi geliştiriyor ve pazar konumumuzu güçlendiriyoruz.

Tisca kişiselleştirilmiş ürünler açısından müşterilerine neler sunuyor?

Tischhauser: Müşterilerimizin seçkin bir yelpazesi var: çeşitli materyaller, iç ve dış, farklı renkler ve farklı üretim teknikleri – nakış, püskül, örgü vs… Müşteriler, gürültü azaltma veya yangın direnci gibi ek seçenekleri de seçebilir. Bir müşterinin kendi tasarımını bir araya getirmek için kullanabileceği birçok koleksiyona sahibiz.

Sizin “Döşeme Alanınız”, bir odada belirli malzemelerin, döşeme malzemelerinin ve dış mekan tekstil ürünlerinin nasıl birleştirileceğini ve koordine edilebileceğini gösteren bireyselleşme trendini gösteriyor. Bu kavramda başka hangi faktörleri göz önünde bulundurdunuz?

Tischhauser: Bir oda bir sanat eseridir. Belirli kombinasyonlar yoluyla farklı efektler elde edebilirsiniz. Belirli stil seçimleriyle, uyumlu bir odaya kavuşabilir veya tıpkı kent ormanında olduğu gibi sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Tasarım kombinasyonları bir odayı bireyselleştirmeye yardımcı olur, çünkü çok az çaba harcarsanız, iç tasarımla karakteri gerçekten ifade edebilirsiniz. Tekstillerimiz bir odayı içte veya dışta yaşayan bir mekana dönüştürmek içindir. Giderek, insanlar yaşam alanlarını dışarıya uzatıyor ancak iç mekan konforunu korumak istiyorlar. Tekstil bu işi yapmak için gerçekten iyi çalışıyor.