Boyteks Halı Satış ve Pazarlama Müdürü Nuri Körahmetoğlu’ndan 2017 Değerlendirmeleri

Kısaca firmanızı ve sizi tanıyabilir miyiz ?

Merhaba, Nuri Körahmetoğlu. Boyteks Halı Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyorum. Boyteks markamız halı üretim faaliyetlerine 2011 yılı sonunda başladı. Yurt içinde 1800’den fazla bayimize hizmet veriyoruz. Boyteks Rugs & Carpet markamızla 40’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.  

2017 yılını sektör acısından değerlendirir misiniz?

Sektör açısından beklenildiği gibi bir yıl oldu. İhracat pazarlarımız daha istikrarlı büyüme trendinde. Sektör şu ana kadar son 12 aylık dönemde 2.1 Milyar USD’nin üzerinde ihracat gerçekleştirdi. (2016-2017 Kasım Sonu) Bu rakamlara baktığımızda 2016 yılına oranla sektör ihracatı %10’un üzerinde bir artış sağladı.

 2017  yılını firmanız açısından değerlendirir misiniz?  

Firmamız açısından heyecan verici bir yıl oldu. Belirttiğim gibi ihracat anlamında hedeflerimizi yakaladık. Yurt içinde pazar payı olarak büyüdük.

2018 yılından beklentileriniz sektör olarak nelerdir ?

2018 yılında sektörün daha hızlı büyüyeceğini öngörüyoruz. Özellikle yerel pazarda bir büyüme bekliyoruz. Bizlerin de yeni yatırımları olacak.

BOYTEKS Hakkında :

Türkiye’nin en büyük gruplarından Boydak Holding’in tekstil sektöründeki lider yatırımı BOYTEKS, yatak kumaşı ve halı ürün gruplarını Kayseri, döşemelik kumaş ürünlerini ise Bursa’da üretmektedir. 2000 yılında yatak kumaşı üretimine, 2003 yılında döşemelik kumaş üretimine başlayan BOYTEKS, iplikten kumaş üretimine kadar bütün prosesleri ERP sistemi ile çalışan tam entegre tesislerde gerçekleştirmektedir.

Sahip olduğu tam entegre tesislerle BOYTEKS, dünyanın en büyük yatak kumaşı üreticilerinden, döşemelik kumaş ürün grubunda da dünyanın en büyük ilk 10 üretici firması arasında yer almaktadır. 2011 yılında makine halısı, 2013 yılında çözgülü örme döşemelik kumaş ve 2014 yılında üretimine başlanan kadife kumaşlarla BOYTEKS, geniş ürün yelpazesi ile endüstriyel tekstilin küresel ölçekte lider markalarından biridir.

Gerek yatak kumaşında gerekse döşemelik kumaş ve halıda insana sadece bir tekstil ürünü değil; sağlık, güven ve konfor da sunan BOYTEKS, üretimde uyguladığı apre işlemleri ve yanmazlık testlerine büyük önem vermektedir.

Her yıl uluslararası tekstil fuarlarında yepyeni desen ve kumaş koleksiyonlarını müşterilerine sunan BOYTEKS, dünya tekstil ihtiyaçlarına çağın ötesinde çözümlerle cevap vermek için tasarım ve inovasyona ayrıca önem vermektedir.

BOYTEKS, dünyanın en önde gelen uzman tasarım ofisleri ve kendi koleksiyon ekipleri ile Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar sınırsız desen ve konstrüksiyon seçeneği tasarlamaktadır.

VİZYON

Global bir firma olarak, yer alınan pazarlarda, tüm ürün gruplarında rekabetçi gücün korunması, pazar payının artırılması, liderliğin elde edilmesi ve sürdürülmesi.

MİSYON

Tekstil sektöründe faaliyet gösterdiği alanlarda kurumsal, dinamik, inovatif ve güvenilir bir firma olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve katma değer yaratmak.