Avrupa’nın en büyük tekstil döşeme üreticisi: Balta Group

Balta Group Avrupa’daki en büyük dokuma halı ve kilim üreticisidir. 668 milyon Euro’nun üzerinde konsolide cirosuyla (PF 2016), ürünlerinin %95’i dünya genelinde 130’ü aşkın ülkeye ihraç edilmektedir.

Balta Group şunları içerir; dokuma parça halı ve kilimleri (balta home), duvardan duvara halılar ve mesken halı döşemeleri (balta carpets ve ITC), duvardan duvara proje halı, ticari kullanım için karo halı (arc edition, modulyss ve Bentley) ve iğne keçeli ve teknik dokuma harici ürünler (Captiqs). Balta Group dünya çapında 6’sı Belçika’da, 1’i Los Angeles’ta ve 2’si Uşak, Türkiye’de olmak üzere 9 üretim tesisine ve Kuzey Amerika pazarına hizmet veren Sint-Niklaas, Belçika ve Dalton, ABD’de yer alan dağıtım merkezlerine sahiptir.

3.900’den fazla çalışanın çabası ve enerjisi ile yürütülen Balta Group profesyonel, müşteri dostu bir yaklaşım sunar, böylece pek çok pazarda şirketler için güvenilir bir ortak haline gelir. Benzersiz bir pazar odaklı yaratıcılık, son derece iyi desteklenmiş dikey entegrasyon ve her seviyede operasyonel mükemmellik Balta Group’un stratejisinin temel kuvvetleridir. Tüm etkinlikleri boyunca sürdürülebilir gelişim Balta için önemlidir, yenilenebilir enerji üretimi için Benelüks’teki en büyük güneş paneli projelerinden biri sürdürülebilir geleceğe yönelik etkinliğinin kanıtıdır. Balta, tüm konularda üstün kalite ve servis anlayışıyla müşterilerini tatmin etmeyi amaçlamaktadır. Balta tüm paydaşlar için sektördeki en güvenilir şirket konumundadır.

Balta, mesken ve ticari kullanım amacı duvardan duvara halı ürünler ve karo halılar konusunda Avrupa Lideri ve makine dokuma halı konusunda “Dünya Lideri” olmayı istemektedir. Balta, güvenilir ortakların başarının temel anahtarı olduğuna inanıyor ve bu nedenle paydaşlarının hepsi için sektördeki en kararlı üretici olmaya gayret ediyorlar. Yüksek kalitede ürünler veren üretim mükemmelliğiyle, normal alışverişlerde güvenilirlik sağlamak amacıyla mükemmel hizmetler sunuyorlar. Son teknoloji dikey olarak entegre üretim tesisleri ile Balta, ‘YALIN’ imalat ilkelerini uygulayarak, tüm seviyelerdeki operasyonlarını sürekli olarak geliştirmenin peşinde. Tüm üretim tesislerindeki Toplam Kalite Yönetimi sistemi, Balta ürünlerinin güvenli olmasını ve iyi performans göstermesini sağlar ve imalatçı, ürün portföyünü makul hale getirmeye yardımcı olarak, mümkün olduğunda sinerji yaratır.

Bir şirket olarak, inisiyatif, yaratıcılık ve girişimciliğe bolca yer ayıran, ilham verici bir ortam sağlamaya öncelik veriyor Balta Group. Eğitime ve koçluğa yatırım yaparak, çalışanlarının yeteneklerini geliştirmeye bir şirket politikası olarak düzenli bir şekilde uyguluyor.

Balta Group bir pazar lideri olarak sadece parça halı ve kilimlerde, duvardan duvara halılarda ve karo halı döşemelerinde eğilimi belirlemekle kalmaz, aynı zamanda yeni zemin kaplama teknolojilerinde ve çözümlerinde de öncüdür. Balta Group, faaliyet gösterdiği topluluklar ve bir bütün olarak çevre için sorumluluğunun farkındadır. Balta Group, enerji tüketimini ve atık çıkışını azaltmak amacıyla, daha sürdürülebilir ürünler geliştirir ve üretim yöntemlerini ve prosedürlerini iyileştirir. İşte bu Balta Group’un, fosil yakıt enerjisine dayanmasını azaltmaya adanmışlığıdır; böylece, fabrika çatıları üzerinde yaklaşık 271.000 m2‘lik (54 futbol sahası) bir alanı kapsayan toplam 50.000 güneş paneli ile üç güneş enerjisi projesini yakın zamanda tamamlamıştır. Bu yenilenebilir enerjinin üretimi, grubun önümüzdeki 20 yıl boyunca CO2 emisyonlarını 95 milyon kg oranında azaltmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Balta Group, Almanya, Hanover’da 12 Ocak’tan 15 Ocak 2018’e kadar süren uluslararası zemin kaplama ticaretinin en önemli etkinliği olan Domotex fuarı ve ardından da 20-22 Mart 2018 tarihleri arasında Şangay’da gerçekleşecek  olan Domotex Asia (Chinafloor) fuarında yeni ürünlerini sergileyecek.